Joan Nogué abandona la direcció de l’Observatori del Paisatge

Assegura que ho fa per motius d’incompatibilitats laborals | El seu substitut serà Pere Sala, membre de la mateixa entitat | Nogué ha estat al capdavant de l’organització durant 12 anys

Joan Nogué és el director de l'Observatori del Paisatge.
Joan Nogué és el director de l'Observatori del Paisatge. | Martí Albesa
Pau Masó
31 de març del 2017
Joan Nogué, geògraf nascut a la Garrotxa, abandona la direcció de l’Observatori del Paisatge després de 12 anys d’estar al càrrec. Segons ha explicat el mateix Nogué a NacióGarrotxa, ho fa per motius d’incompatibilitat laborals: “Cada vegada és més difícil combinar la meva vida universitària amb la direcció de l’Observatori. És una dedicació molt intensa i exigeix estar-hi a totes”.
 
Nogué és Catedràtic en Geografia Humana de la Universitat de Girona i fins ara combinava les classes universitàries amb la direcció de l’Observatori. “Quan les coses van bé és el moment de deixar-ho i ara l’entitat està anant molt bé amb reconeixements nacionals i internacionals. Crec que era el moment adequat”, assegura Nogué.
 
Tal com avançava Ràdio Olot, aquest dijous es va produir el relleu amb Pere Sala, qui substituirà a Nogué en el càrrec. Sala és ambientòleg de formació i va ser company pròxim de Nogué a la direcció de l’Observatori i es tracta d’una persona amb un perfil continuista. Segons l’exdirector, el fet que Sala estigués disposat a acceptar el relleu va permetre que es produís: “Si no hi hagués hagut la predisposició d’en Pere hauria esperat un relleu més adequat”.
 

Nogué ha estat 12 anys a la direcció de l'Observatori. Foto: Martí Albesa


Joan Nogué ha confirmat que seguirà vinculat a l’entitat ajudant amb el que faci falta després de viure-hi el repte “més interessant i passional” de la seva vida. “No és tant fàcil deixar-ho així com així. Em tindran pel que necessitin”.
 
L’Observatori del Paisatge ha crescut desmesuradament a nivell internacional i ho demostra el fet que és una font d’inspiració per a diferents països del món a l’hora de portar a terme les seves polítiques paisatgístiques. Nogué ha destacat que la tasca de l'Observatori s'ha portat a terme, sobretot, des d’un àmbit local: “El que més em plau és que s’ha treballat des d’Olot i això ha donat a conèixer la capital de la Garrotxa al món. Com a garrotxí estic molt content que això hagi estat possible”.
 
L’Observatori del Paisatge de Catalunya és una institució que neix l’any 2004 com a ens d’assessorament de la Generalitat i de conscienciació de la societat en matèria de paisatge. Està estructurat en forma de consorci pel Govern, les administracions locals, universitats i col·lectius professionals. Des del seu naixement l’Observatori ha tingut la seu tècnica a Olot, ubicada a l’Hospici. 
 
Arxivat a