Els carrers d’Olot s’ompliran de muntatges florals amb l’«Emprimavera’t»

L’Ajuntament omplirà 13 espais del centre de la ciutat amb instal·lacions fetes amb flors coincidint amb la Fira de la Primavera | Els comerciants seguiran regalant plantes als clients i es fa una crida als veïns perquè decorin els seus balcons

El Firal serà un dels punts on es podrà veure un muntatge floral
El Firal serà un dels punts on es podrà veure un muntatge floral | Martí Albesa
Pau Masó
29 de març del 2017
Actualitzat a les 10:20h
La tercera edició de l’Emprimavera’t omplirà, per primer cop, diversos espais del centre d’Olot amb muntatges florals. En total seran 13 emplaçaments, la majoria d’ells en espais exteriors, que es repartiran entre places i carrers de la ciutat com la Plaça Major, la Plaça del Conill, el pati de l’antic Hospital d’Olot, la Plaça Catalunya o el Firal, entre altres.
 
Les instal·lacions florals es podran veure des del 28 d’abril fins l’1 de maig i seran obra de les floristeries d’Olot i les empreses que col·laboren amb l’Àrea de Jardineria de l’Ajuntament. Els muntatges coincidiran amb la Fira de la Primavera que es celebra cada any al centre de la capital de la Garrotxa.
 
Des del 2015 l’Associació de Comerciants d’Olot (ACO) impulsa l’"Emprimavera’t", una iniciativa que té l'objectiu de dinamitzar el centre de la ciutat amb l’arribada de la primavera. En les dues edicions anteriors els comerciants regalaven flors als clients però cada any s’ha fet un pas mes: l’any passat es va instal·lar un muntatge floral a les escales de Sant Esteve; aquest 2017 s’escampa la proposta a tots els carrers i places del centre de la ciutat.

Com cada any els comerciants de l'ACO seguiran regalant plantes als seus clients i el dissabte 29 es podran recollir els obsequis davant l'església de Sant Esteve on hi haurà instal·lat un muntatge floral. Els comerços també decoraran els seus aparadors amb flors i motius primaverals. 
 
El regidor d’Espai Públic, Josep Gelis, ha assegurat que no es tracta de fer ombra a propostes similars com el Temps de Flors de Giorna: “No volem fer cap competència. L’Emprimavera’t no té cap semblança amb altres iniciatives. Volem omplir el centre de la ciutat d’un aire festiu”.
 
Des de l’Ajuntament es fa una crida als veïns perquè omplin els seus balcons de flors. Tots aquells que ho facin i presentin una fotografia del seu muntatge floral el dissabte 29 d’abril davant les escales de Sant Esteve, rebran un una planta commemorativa.
Arxivat a