La cinquena Romànic Extrem es consolida com a aparador de la Vall de Bianya

El 84% dels corredors de la marató són de fora la Garrotxa | El 2 d’abril hi participaran 700 esportistes | Enguany es tornarà a canviar el recorregut que sempre ha permès descobrir nous indrets de la Vall

La presentació de la cursa ha estat davant l'ermita romànica de Sant Martí de Capsec
La presentació de la cursa ha estat davant l'ermita romànica de Sant Martí de Capsec | Pau Masó
Pau Masó
22 de març del 2017
Actualitzat el 24 de març a les 8:17h
Prop d’una església romànica, fent nom a l’esdeveniment, s’ha presentat aquest dimecres la cinquena edició de la Romànic Extrem, una cursa que tindrà lloc el proper 2 d’abril amb 700 corredors que disputaran una prova que es consolida any rere any i ho fa com a aparador de la Vall de Bianya. La marató i la mitja-marató permeten al municipi donar-se a conèixer a través de l’esport i mostrar, amb un traçat diferent cada any, racons del territori bianyenc.
 
En aquest 2017 més de 300 esportistes correran per primera vegada la prova. La majoria dels participants seran de fora la comarca: a la mitja un 64%, i a la marató la xifra augmenta fins el 86%. Els corredors foresters provenen majoritàriament de la província de Barcelona, tot i que també hi participaran esportistes de Navarra, les Illes Balears o França.
 

Miquel Hendricks, corredor; Santi Reixach, alcalde de la Vall de Bianya; i David Darné, director de la Romànic Foto: Pau Masó


David Darné, organitzador de la prova, reconeix que la Romànic és cada vegada més “reconeguda” per la gent de fora la Garrotxa però que té un objectiu clar: “es tracta d’una cursa, però també una manera de descobrir la nostra vall”.
 
Com cada any, el recorregut de la Romànic variarà. Enguany es posarà en valor l’ermita romànica de Sant Martí de Capsec per on passarà el traçat, i es descobriran indrets com la Pedra de l’elefant o el Coll de la Corbadora. Dels 42 quilòmetres que configuren la marató, 38 són nous respecte l’any passat.