Olot s’omple d’artistes literaris amb el MOT

Consulta tots els escriptors i actes que tindran lloc a partir del dijous fins el dissabte 25 de març

Des del dijous fins el dissabte Olot s'omplirà de literatura
Des del dijous fins el dissabte Olot s'omplirà de literatura | Martí Albesa
Redacció
22 de març del 2017
El Festival MOT dona el tret de sortida a més d’una desena d’actes que ompliran de literatura la ciutat d’Olot durant el proper cap de setmana. A partir del dijous i fins dissabte es podrà gaudir de conferències i converses entre autors que giraran al voltant d'una mateixa temàtica: escriure sobre el passat. El MOT 2017 buscarà reflexionar sobre els usos del passat a través dels gèneres literaris i descobrir les diferents formes que té el temps d’aparèixer en la literatura.
 
Dijous 23: Belbel i Mestres, Almundena Grandes i un monòleg
 
El festival literari, amb seu a la sala La Carbonera, s’encetarà amb una conversa entre dos reconeguts directors teatrals. A les 18.30h Sergi Belbel i Josep Maria Mestres oferiran una conversa d’obertura que portarà a descobrir com els dramaturgs s’enfronten a la interpretació del temps.
 
Seguidament, a les 20h, la reconeguda novel·lista Almudena Grandes i la professora d’història Anna Maria Garcia parlaran sobre la Guerra Civil, un episodi de la història que permet reflexionar sobre com s’explica i s’enfronta la memòria històrica a través de la novel·la.
 
Per tancar la primera jornada del MOT, el Teatre Principal d’Olot acollirà l’obra Claudia, un monòleg que explica la història de Clàudia Poblete, una jove argentina que va ser víctima de la repressió política dictatorial.
 

El dramaturg Sergi Belbel. Foto: ACN


Divendres 24: Excavar el temps, Kenizé Mourad i la novel·la històrica
 
El divendres es reprendrà el festival a les 18h amb una conversa entre Bernat Puigtobella, Ramon Solsona i Francesc Serés que porta per títol “Excavar el temps”.
 
Els seguiran Kenizé Mourad i Emili Manzano amb una xerrada sobre els conflictes entre Orient i Occident. Mourad és una periodista i novel·lista francesa que va decidir apostar per la literatura com eina per explicar la complexitat dels conflictes polítics.
 
El divendres tancarà a les 22h amb Jacinto Antón, Valerio Massimo i Santiago Posteguillo que abordaran el gènere de la novel·la històrica i el fenomen best-seller.
 

Francesc Serés participarà en una conversa amb Ramon Solsona i Bernat Puigtobella. Foto: Martí Albesa


Dissabte 25: teatre familiar, VerMOT mallorquí, Carme Riera i Patrick Deville
 
L’últim dia del MOT proposa a les 11 del matí un espectacle familiar a la Plaça del Teatre per aprendre com era el dia a dia de l’edat Romana.
 
Les converses i conferències continuaran amb el tradicional VerMOT, un aperitiu literari que enguany estarà dedicat a Ramon Llull amb autors que han escrit sobre el poeta mallorquí com Carme Riera, Antònia Carré-Pons, Dolors Miquel i Pere Antoni Pons.
 

Carme Riera participarà en els últims actes del MOT a Olot Foto: ACN


Tancaran el MOT dues converses més, una entre l’escriptora Carme Riera i la periodista Anna Guitart on es tractarà la història del continent europeu; i una última trobada entre el polític Ferran Mascarell i Patrick Deville, autor de dotze novel·les que busquen recrear la història mundial de la modernitat
 

Galeria de fotos del Festival MOT 2016

Galeria de fotos del Festival MOT 2015

Arxivat a