La CUP d’Olot reclama que Mia Corominas doni explicacions públicament sobre el cas del 3%

L’alcalde va explicar en una junta de portaveus que la trobada amb Viloca va ser per negociar la seva quota econòmica en el partit | Els cupaires no veuen incongruències en el contracte entre Urbaser i el consistori però si que tenen “sospites” | Des del partit s’està debatent sobre la possibilitat de presentar-se com a acusació

Bernat Salellas, diputat de la CUP, a la compareixença d'aquest dilluns a Olot acompanyat dels representants locals
Bernat Salellas, diputat de la CUP, a la compareixença d'aquest dilluns a Olot acompanyat dels representants locals | Martí Albesa
Pau Masó
21 de març del 2017
Actualitzat a les 11:01h
La CUP d’Olot ha demanat aquest dilluns en una compareixença davant l’Ajuntament de la capital de la Garrotxa que Mia Corominas doni explicacions públicament pel cas del 3% en el qual el consistori olotí ha estat assenyalat diverses vegades per la concessió presumptament irregular del servei d’escombraries de la ciutat l’any 2011.
 
Els cupaires no veuen irregularitats en el contracte entre Urbaser, l’empresa de gestió d’escombraries, i l’Ajuntament olotí, però creuen que la trobada que va destapar Ràdio Olot i que va tenir lloc sis dies després de l’adjudicació del servei entre l’alcalde Mia Corominas, l’exgerent de Convergència Andreu Viloca, i l’advocat convergent Francesc Sánchez, no és convencional i fa “aixecar sospites”.
 
Benet Salellas, diputat cupaire al Parlament de Catalunya, assegura que hi ha “corrupció legal” i que es lluitarà contra ella. “El fet que hi hagi una donació i una reunió uns dies després són elements de sospita que mentre ningú no ens expliqui altres motius, nosaltres creurem que dos més dos són quatre. Amb independència que sigui legal, no vol dir que no sigui corrupció”, ha assegurat Salellas.
 
Els membres de la CUP d'Olot, volen que Mia Corominas expliqui públicament en el proper ple municipal que es celebrarà el 30 de març la versió que va oferir a una junta de portaveus celebrada el 2 d'aquest mateix mes on va assenyalar que el motiu de la trobada amb Viloca era per negociar la seva quota econòmica com a membre del partit. Els cupaires també demanen explicacions sobre la donació que Urbaser va fer a una fundació relacionada amb el partit convergent 11 dies després de guanyar el concurs i adjudicar-li la gestió de les escombraries.
 

La Cup reconeix que no hi ha irregularitats en la contractació però no deixa de tenir "sospites"  Foto: Martí Albesa

 
Per últim, la CUP també pregunta directament a David Coromina, president del Partit Demòcrata de la Garrotxa, si la seva formació s’ha plantejat prohibir les donacions voluntàries d’empreses privades a fundacions de partits.
 
Presentar-se com a acusació, una de les opcions de la CUP
 
Lluís Rubió, membre de CUP Olot, ha sondejat la possibilitat que el partit es presenti com a acusació en el judici del 3%. “Com que no s’ha demostrat res no ho hem fet, però si que s’està debatent aquesta opció”, ha afirmat Rubió. Es tracta d’una via que el partit haurà de debatre internament a l’espera de l’evolució del cas i veure fins a quin punt és necessari que la formació entri en el sumari per poder demostrar, segons el partit, que les donacions van ser “suborns”. 
Arxivat a