La Garrotxa no veurà passar la 97ena Volta Ciclista a Catalunya

La prova arrenca aquest dilluns sense cap etapa programada a la comarca | Crhis Froome, Alberto Contador i Alejandro Valverde, els grans favorits d'una cursa amb dos dies d'alta muntanya i, com a novetat, una contrarellotge per equips

La Volta, com l'any passat, tornarà a passar pel Brull, al Montseny
La Volta, com l'any passat, tornarà a passar pel Brull, al Montseny | Josep M. Montaner
Redacció
20 de març del 2017
Actualitzat a les 8:46h
La 97a edició de la Volta Ciclista a Catalunya s'inicia aquest dilluns, 20 de març, sense presència a la Garrotxa. A diferència de l'any passat on es va poder gaudir d'una arribada i un pas per la comarca, enguany la prova ciclista no trepitjarà la Garrotxa. Els punts més propers per on passarà la Volta són Esponellà, en una segona etapa que voltarà al Pla de l'Estany aquest proper dimarts; o bé, Torelló, on s'hi veurà travessar la tercera etapa del dimecres.

La Volta Ciclista a Catalunya 2017 comença amb una etapa amb arribada i sortida a Calella, i sis ports de muntanya, entre els que destaquen els de primera categoria del Muntanyà i Coll Formic. La cursa d'enguany presenta un cartell de luxe, amb tres grans favorits: Crhis Froome, el gran dominador del Tour dels últims anys, Alberto Contador i Alejandro Valverde. No els hi posaran fàcils altres ciclistes, com Romain Bardel, Mikel Landa o Samuel Sánchez.

Disputen la Volta un total de 200 ciclistes, en 25 equips. La cursa, que s'allargarà set dies, ofereix un recorregut atractiu i equilibrat, amb oportunitats per a tots els diversos tipus de corredors.

La segona etapa serà una de les novetats de l'edició d'enguany, amb una contrarellotge per equips de 41,3 quilòmetres amb inici i final a Banyoles, en el qual es recorrerà bona part de la comarca del Pla de l'Estany. La tercera serà una de les dues amb final en alt, amb la doble ascensió a la Molina, després d'haver passat per l'alt de Toses. La quarta jornada, amb final a Igualada, presenta un port a 13 quilòmetres de l'arribada, el Turó del Puig, curt però dur, que pot ser decisiu en la resolució de l'etapa. La cinquena etapa acabarà a Lo Port, l'unic port de muntanya de categoria especial d'aquesta edició, una pujada de 8,4 quilòmetres i un pendent mig del 9%. El sisè dia es correrà entre Tortosa i Reus, i tindrà l'últim port de muntanya de primera categoria d'aquesta edició, l'alt de la Musara, a 35 quilòmetres de l'arribada. La Volta finalitzarà amb el ja tradicional circuit a Montjuïc, i les vuit voltes que acabaran de decidir el guanyador d'aquesta edició.
 

Recorregut detallat de la Volta d'enguany

Recull de galeries de fotos de la Volta Ciclista a Catalunya