El Consell Comarcal de la Garrotxa liquida el 2016 amb un resultat positiu de mig milió

L’ens comarcal té un fons de provisió d’1,2 milions per possibles impagaments | El retard a l’hora de pagar des de les administracions superiors provoquen dificultats de tresoreria

Imatge de l'últim ple celebrat la setmana passada
Imatge de l'últim ple celebrat la setmana passada | Sònia Santiago
NacióGarrotxa
20 de març del 2017
En l’últim ple del Consell Comarcal de la Garrotxa es va fer públic el balanç de la liquidació del pressupost de l’any 2016. Es tracta d’un tancament tècnic positiu que supera el mig milió d’euros i s’emmarca en un moment econòmic complicat amb dificultats financeres i de tresoreria.
 
L’exercici 2016 del Consell Comarcal dona un resultat positiu exacte de 503.871,21 euros. El mateix tancament de l’any 2015 va donar un milió d’euros, mentre que el del 2014 va ser similar a l’actual.
 
L’ens comarcal ha realitzat una provisió d’ 1,2 milions d’euros per cobrir possibles insolvències i eventualitats. Es tracta d’una xifra prudent que vol minimitzar riscos en cas que hi hagi administracions o entitats que no paguin.
 
Segueixen els problemes de tresoreria
 
Des de fa anys el Consell arrossega problemes de tresoreria que obliga a endarrerir els pagaments que porta a terme. Des de l’òrgan, es culpa les pròpies administracions públiques com la Generalitat i els ajuntaments de ser l’origen del problema ja que cada vegada paguen més tard.