Més de 5.000 alumnes participen al Premi Sambori Òmnium a l'Alt Ter-Garrotxa

També es farà entrega dels XLIII Premis infantils i juvenils de la Garrotxa | Sambori és el premi juvenil amb més participació d'Europa | L'acte de lliurament es farà a Olot aquest dissabte

Redacció
16 de març del 2017
Actualitzat a les 11:39h
Més de 5.000 alumnes i prop de 50 centres han participat a l'onzena edició del Premi Sambori Òmnium a l'Alt Ter-Garrotxa, que comprèn les comarques de La Garrotxa, Ripollès i Osona. Els guanyadors en cadascuna de les 6 categories es coneixeran en l'acte de lliurament que es celebra el dissabte 18 de març a la Sala Torí d'Olot. L'acte és a les 16.30 h de la tarda i comptarà amb una delegació d'alumnes garrotxins esperant rebre un dels premis.

Durant la mateixa tarda també es farà entrega dels XLIII Premis infantils i juvenils de la Garrotxa. Durant l'acte, tindrà lloc l'actuació de l'Escola Municipal d'Expressió d'Olot i l'Escola de Música Xavier Montsalvatge.
 
El jurat d'enguany està format per Carrie Dorca, Montse Macias, Jordi Soy, Jordi Remolins, Josep Riera i Dolors Subiranas. El premi Sambori va néixer el 1998 al País Valencià, i és el certamen literari educatiu més important dels Països Catalans. Està dirigit als alumnes de primària, secundària i batxillerat. El seu objectiu és promoure l'ús literari del català a les escoles i instituts del Principat, la Franja i la Catalunya Nord. La convocatòria inclou tots els centres públics, concertats i privats.
 

Foto de família amb els guanyadors de l'última edició Foto: Òmnium Cultural


Sambori no només s'ha convertir en un premi de referència a nivell català sinó també europeu pel que fa a la participació. Es tracta del premi literari escolar amb més participants d'Europa. L'any passat va arribar a 130.000 participants i segueix en augment any rere any. 
 
Els divuit guardonats de la demarcació de l'Alt Ter-Garrotxa passen automàticament a la fase final a nivell de Catalunya. L'acte d'aquest dissabte és la primera celebració territorial del premi Sambori, a partir d'aquest cap de setmana les 11 demarcacions restants faran públic els seus guanyadors. El proper mes de maig es celebrarà la festa final anomenada el Tinter de les Lletres Catalanes, que inclou el premi Sambori de narrativa escolar i el Pissiganya de literatura. 

El nom de Sambori o Xarranca ve del joc de carrer i va estar escollit pel fer de ser un joc infantil que es juga a totes les comarques de parla catalana i arreu del món.