El grup de traficants d'armament desarticulat al gener a Olot posseïa més de 10.000 armes

La Policia Nacional ha fet recompte de tot l’arsenal trobat | L’anomenada operació “Portu” va desarticular una banda que tenia ramificacions a Olot, Biscaia i Cantàbria

Imatge de l'armament trobat
Imatge de l'armament trobat | ACN
Redacció
14 de març del 2017
Actualitzat a les 16:15h
Més de 10.000 fusells, metralladores antiaèries, 400 busos i granades, pistoles i revòlvers és l’arsenal de guerra que posseïa la banda traficant d’armes que va ser descoberta el mes de gener passat i que tenia ramificacions a Olot. L'operació anomenada “Portu” es va fer amb col·laboració de l'Europol i va acabar amb un arrestat a Olot i quatre més entre Biscaia i Cantàbria. La investigació, que va durar més de dos anys i mig, ha permès desarticular també un taller a Getxo (Biscaia) on es reactivava l'armament, que després es col·locava al mercat negre.
 
La investigació policial va començar fa dos anys i mig, a causa de l'atemptat contra el museu jueu de Brussel·les. El 24 de maig del 2014, un terrorista va obrir foc contra qui hi havia al museu i va matar quatre persones. A partir del seguiment que la policia va fer de les armes, es va poder desmantellar aquest grup criminal que actuava des de l'estat espanyol, i que es dedicava a traficar amb fusells, metralladores, pistoles i altre armament. El grup comprava armes inutilitzades i, posteriorment, les reactivaven i les venien al crim organitzat i a grups terroristes.
 
El cos policial estatal ha explicat que a part de l’armament, també es van torbar instruments per modificar els números de sèrie de les armes i material per falsificar-ne la documentació. També ha precisat que les característiques de les armes trobades –amb uns sistemes d’inutilització que feia que fossin fàcilment reactivables– provocava que tinguessin una sortida fàcil al mercat negre. 
 

Part de l'arsenal de guerra que posseïa el grup criminal Foto: ACN