Arriba el carnaval a Olot

TOTS ELS ACTES La gran rua del dissabte a la tarda, amb més de 2.000 persones desfilant-hi, és l'activitat estrella | La capital de la Garrotxa celebra la 28a edició de la festa aquest cap de setmana

Fa 28 anys que Olot celebra el Carnaval una setmana més tard
Fa 28 anys que Olot celebra el Carnaval una setmana més tard | Adrià Costa
Redacció NacióGarrotxa
03 de març del 2017
Actualitzat a les 14:15h
Oficialment ja és temps de quaresma, arreu de Catalunya ja han enterrat la sardina, però Olot encara es resisteix a donar per acabat el Carnaval 2017. La festa grossa començarà avui divendres, a les nou del vespre, amb el Playback dels Reis i Reines dels Carnavals d?olot, al Teatre Principal. Hi participaran reis i reines dels últims anys de la festa i també membres de la junta del CIT, que versionaran diversos temes actuals i històrics. La festa seguirà a partir de les dotze de la nit amb el Ball de la dona al pub Lucky Luke. 
 

Unes 2.000 persones desfilaran a la gran rua Foto: Adrià Costa


Dissabte, a les cinc de la tarda, arrencarà la gran rua de Carnaval des dels terrenys de l'antiga estació. Les carrosses i comparses recorreran l'avinguda de Santa Coloma i el passeig de Barcelona, fins a la plaça Clarà. Està previst que hi participin més de 2.000 persones distribuïdes en una quarantena de colles, la majoria d'elles garrotxines. El jurat concedirà quatre premis per a carrosses i quatre per a comparses, amb imports d'entre 1.000 i 200 euros. 

A les nou, al Pavelló Firal, tindrà lloc el sopar popular on es donarà a conèixer el veredicte del concurs de carrosses i de comparses. La festa continuarà a partir de les dotze de la nit a la sala El Torín, a càrrec dels punxadiscos Jumpack. En paral·lel, a dos quarts de deu de la nit, el col·lectiu FANS també organitzarà un sopar i ball de carnaval on es donarà premi a "l'elegància". 
 

Una quarantena de carrosses participaran al Carnaval d'Olot Foto: Adrià Costa


Durant tot el dissabte, un jurat també escollirà els aparadors més ben guarnits de carnaval, d'entre totes les botigues d'Olot.

El rei i la reina del Carnaval 2016 són David Muñoz i Mònica Paz, de la colla dels Alots. El cartell d'aquest any és obra de Ramon Planes, qui va morir el dia després de presentar la seva obra.

La pluja podria fer acte de presència durant el Carnaval d'Olot 2017. Un canvi de temps portarà inestabilitat durant el cap de setmana i la possibilitat de ruixats, sobretot, divendres vespre i dissabte tarda. 
 

Programa complert del Carnaval d'Olot 2017

Galeria de Fotos Carnaval d'Olot 2016 (Adrià Costa)

Galeria de Fotos Carnaval d'Olot 2015 (Adrià Costa)

Galeria de Fotos Carnaval d'Olot 2014 (Martí Albesa)

Galeria de Fotos Carnaval d'Olot 2013 (Martí Albesa)

Galeria de Fotos Carnaval d'Olot 2012 (Adrià Costa)

Arxivat a