Carles Puigdemont: «L'originalitat i personalitat d'RCR li ha donat la màxima rellevància internacional»

El president de la Generalitat visita els arquitectes guanyadors del premi Pritzker a Olot | Puigdemont posa de rellevància el “compromís” de la firma garrotxina amb l’entorn

Salutació entre Puigdemont i l'arquitecte Ramon Vilalta
Salutació entre Puigdemont i l'arquitecte Ramon Vilalta | Martí Albesa
Pau Masó
03 de març del 2017
Actualitzat a les 12:42h
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha visitat aquest divendres al matí l’estudi dels Arquitectes RCR guanyadors del premi Pritzker. Puigdemont ha destacat l’originalitat i la personalitat de la firma garrotxina: “RCR ha sabut fer la seva tasca amb tanta originalitat i personalitat que ha arribat a la màxima rellevància internacional”.
 
Puigdemont també assegurat que la notícia ha “commogut” a tots els catalanhs i que es tracta d’un despatx d’arquitectes que té una “visió de compromís” amb el paisatge, la cultura i la societat. “RCR té un relat insubornablement arrelat a terra, més arrelat impossible, però que s’eleva a allò global amb capacitat d’arribar a qualsevol lloc del planeta amb un discurs propi”, ha afirmat Puigdemont.
 

El president de la Generalitat amb Carme Pigem Foto: Martí Albesa


Per últim, Puigdemont també ha volgut traslladar als arquitectes garrotxins “la felicitat i l’orgull” que sent el país en veure com en arquitectura també es produeixin “aportacions internacionals”.
 
El president de la Generalitat ha realitzat una visita acompanyat de Rafael Aranda, Carme Pigem i Ramon Vilalta al Laboratori Barberí, espai de creació d’RCR ubicat en una antiga foneria olotina. Després de felicitar els arquitectes Puigdemont ha inaugurat la nova Sala d’Energies d’Olot, un espai pioner a l’estat espanyol que alimenta set equipaments de la ciutat a partir de tres fonts d’energia renovables. 
 

Carles Puigdemont visitant el Laboratori Barberí Foto: Martí Albesa