Un membre de la CUP d'Olot és investigat per no presentar-se a la mesa electoral el 26J

El militant va considerar que les eleccions espanyoles “no eren les seves” | El cas es troba en fase d’instrucció i el jutge ha de decidir si l’acusa de delicte | La pena podria arribar fins a un any de presó i multes de 6 a 24 mesos

L'advocat Eduardo Caliz amb el militant de la CUP Hugo Alvira
L'advocat Eduardo Caliz amb el militant de la CUP Hugo Alvira | Martí Albesa
Pau Masó
03 de març del 2017
El dia 26 de juny del 2016 Hugo Alvira, membre de la CUP, va negar-se a presentar-se com a president suplent al col·legi electoral de l’Escola d’Art d’Olot. Alvira va considerar que les eleccions espanyoles “no el representaven” i no va assistir a la mesa. Aquest fet va provocar que la justícia l’investigués per un delicte electoral.
 
Aquest dijous l’acusat ha declarat al jutjat número 2 d’Olot, en un cas que encara està en fase d’instrucció i en el qual el jutge encara ha de decidir si l’acaba acusant de delicte i, per tant, es vagi a judici. El delicte pel qual s’està investigant a Hugo Alvira pot comportar una pena de presó fins a 1 any de presó i multes de 6 a 24 mesos.
 
Una desena de membres de la CUP han donat suport a Alvira moments abans de la seva declaració al Jutjat d’Olot. L’advocat Eduardo Caliz ha explicat que el seu client es defensa amb el dret a la llibertat d’expressió i a la objecció de consciència. Caliz també ha exlicat que el Tribunal Suprem sempre ha rebutjat casos semblants, però creu que “el dret a la llibertat d’actuar com un considera respecte la pròpia consciència està per sobre de la legalitat vigent”.
 
Lluc Salellas, membre del Secretariat Nacional de la CUP, també ha donat suport a Alvira en l’acte d’aquest dijous. Salellas ha recordat que el que va fer el militant del partit és el que el grup ha defensat sempre, no participar en unes eleccions d'un "estat repressor".
Arxivat a