Carles Puigdemont visitarà Olot

Serà aquest divendres 3 de març | El president de la Generalitat inaugurarà la nova Sala d’Energies

Puigdemont a la Gala contra el Sida, la seva última visita a la Garrotxa
Puigdemont a la Gala contra el Sida, la seva última visita a la Garrotxa
NacióGarrotxa
02 de març del 2017

Puigdemont a l'última visita a la Garrotxa Foto: Josep Maria Montaner


Aquest proper divendres 3 de març, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, serà a Olot per inaugurar un nou equipament de la ciutat. Puigdemont posarà en marxa la nova Sala d’Energies ubicada a l’antic Hospital Sant Jaume. L’acte serà a les 10 del matí amb la presència dels representants de l’Ajuntament d’Olot i els promotors del nou equipament.
 
L’última vegada que Puigdemont va visitar la Garrotxa va ser fa gairebé un any. El president de la Generalitat va presidir a l’abril del 2016 la Gala contra el Sida celebrada a la Garrotxa.
 
La Sala d’Energies és un projecte pioner a l’Estat Espanyol. Utilitza tres energies renovables -fotovoltaica, geotèrmia i biomassa- i el gas natural per generar una xarxa de calor, fred i electricitat amb control automatitzat. El que el fa més innovador, segons els seus impulsors, és que el sistema està connectat a una estació meteorològica que oferirà informació a temps real per ajustar la producció energètica segons el moment. Està previst que permeti reduir un 20% la factura energètica.
 
La Sala és l’epicentre de l’Illa Energètica que ja està en marxa i que escalfa amb energies renovables l'antic hospital de Sant Jaume, la Plaça Mercat, la residència Montsacopa, el geriàtric la Caritat, l'Hospici i Can Montsà.