Aquest cap de setmana Besalú es converteix en «ciutat jueva»

El poble es transformarà en la vila que va ser durant l’Edat Mitjana amb una desena d’activitats | El conseller Santi Vila i el periodista Martí Gironell assistiran a la proposta beseluenca

NacióGarrotxa
01 de març del 2017
Actualitzat a les 18:48h
Els propers dissabte 4 i diumenge 5 de març, Besalú es convertirà en una vila jueva per recordar la població que va viure a la localitat durant l’Edat Mitjana. L’Ajuntament ha preparat més d’una desena d’activitats per a tots els públics per reproduir i conèixer aquella època.
 
El dissabte 4 es portaran a terme visites guiades sobre el món jueu amb música sefardita. També es podrà gaudir d’un espectacle teatral a càrrec de la companyia Excalibur que representarà combats de l’època a la Placeta de la Sinagoga. Entrada la tarda tindrà lloc la conferència “Els jueus de Catalunya ahir i avui” a càrrec de Manuel Forcano, director de l’Institut Ramon Llull. Per últim, es podran degustar dolços jueus a l’Antiga Casa d’Astruc David.
 
El diumenge el conseller de cultura Santi Vila visitarà la Sala Arqueològica de Besalú situada a l’Espai Cultural de la Cúria Reial. També visitarà la vila el periodista local Martí Gironell en celebració del 10è aniversari de la seva obra El Pont dels Jueus. El cap de setmana jueu tancarà amb el concert de corda del Quartet Brossa a la Sala Gòtica de la Cúria.
 
Durant tot el cap de setmana hi haurà mercat artesanal als carrers del call de la vila en una iniciativa més que transportarà Besalú en els temps passats. 
 

Consulta tota la programació de "Besalú ciutat jueva"
 

Cartell de "Besalú Ciutat Jueva" Foto: Oficina Turisme Besalú