El MOT 2017 arriba a Olot per explorar el passat

Aquest dimarts s’ha fet la presentació del festival de literatura d’Olot i Girona | “Escriure el passat” serà la temàtica de la quarta edició del MOT | El Festival que se celebrarà del 23 al 25 de març a Olot reunirà una quarantena d’autors en quinze converses

Presentació amb Mita Casacuberta, comissària del MOT; Mia Corominas, alcalde d'Olot; Pep Berga, regidor de Cultura; i Carme Simon, directora del MOT
Presentació amb Mita Casacuberta, comissària del MOT; Mia Corominas, alcalde d'Olot; Pep Berga, regidor de Cultura; i Carme Simon, directora del MOT | Pau Masó
Pau Masó
28 de febrer del 2017
Actualitzat a la 13:47h
El Festival MOT de literatura que es celebra entre Girona i Olot ha estat presentat aquest dimarts a l’Ajuntament olotí. L’edició d’enguany es celebrarà del 23 al 25 de març a la capital de la Garrotxa i del 30 de març a l’1 d’abril a Girona. El Festival, amb dues seus, busca en la seva quarta edició reflexionar sobre el passat i entendre els procediments i les preguntes que es fan els escriptors a l’hora d’abordar aquesta temàtica. A través dels gèneres literaris i múltiples punts de vista el MOT explorarà i reflexionarà sobre l’ús del passat en la literatura contemporània.
 
Una quarantena d’autors participaran en una quinzena de converses durant el Festival. A Olot, els actes tindran lloc a la Sala La Carbonera, mentre que a Girona la seu serà la Biblioteca Carles Rahola.
 
A la capital de la Garrotxa el MOT donarà el tret de sortida amb una conversa entre dos reconeguts directors del teatre català com Sergi Belbel i Josep Maria Mestres. Seguirà amb la trobada entre la reconeguda novel·lista Almudena Grandes i la professora d’història contemporània Anna Maria García, que reflexionaran sobre la necessitat de seguir explicant un dels actes històrics més importants del segle passat: la Guerra Civil.
 

L'escriptora Carme Riera serà una de les protagonistes del Festival MOT a Olot Foto: ACN

 
El MOT també reunirà el dissabte 25 de març a Carme Riera i Anna Guitart. Escriptora i presentadora reflexionaran sobre Europa i la recerca documental com a matèria literària. El Festival posarà el punt i final a la Garrotxa amb un fi de festa rellevant on participaran l’autor de dotze novel·les sobre la història mundial de la modernitat, Patrick Deville, i l’ex-conseller de cultura i lector de Deville, Ferran Mascarell.
 
Enguany tampoc faltarà el tradicional “Ver-MOT”, un acte clàssic que proposa un vermut literari a la Plaça del Teatre d’Olot amb escriptor que en aquesta edició parlaran sobre Ramon Llull. Hi participaran Antònia Carré-Pons, Dolors Miquel, Pere Antoni Pons i Carme Riera; un quartet d’autors amb accent mallorquí que parlarà de les seves aproximacions literàries a Llull amb el periodista Antoni Tortajada com a presentador de l’acte.
 
Segons la directora del festival, Carme Simon, es pot considerar la d’enguany com l’edició de consolidació: “Creiem que el MOT comença a estar consolidat. No és un festival espectacular i això fa que costi més de consolidar, però any rere any hem anat construint una paret que ara mateix ja és molt alta”.
 
Busos i interpretació en llengua de signes, novetats del MOT
 
Enguany en MOT impulsarà un servei d’autocars que diàriament connectaran Olot i Girona amb la voluntat que el públic de les dues ciutats pugui assistir a tots els actes que es facin a les dues seus. Els busos arribaran a primera hora del dia i marxaran quan s’hagin acabat els actes de la jornada. Aquest servei té una tarifa de 5 euros per dia i cal inscripció prèvia.
 
Per primer cop també s’ha introduït la interpretació en llengua de signes dels actes del MOT tant a Olot com a Girona per tal d’arribar a tots els públics.
 
El MOT no només proposa diàlegs i converses entre autors, la programació també recull teatre i espectacles familiars i literaris. Tota la programació entre Olot i Girona es pot consultar a la pàgina web del festival: www.festivalmot.cat.