La PAH Garrotxa, tres anys de lluita contra els desnonaments

La plataforma celebra els seus tres anys de vida on ha resolt 40 casos | Afirmen des de l’agrupació que encara queden moltes famílies malvivint a Olot

Acció de la PAH Garrotxa a Bankia.
Acció de la PAH Garrotxa a Bankia. | Martí Albesa
Pau Masó
28 de febrer del 2017
Actualitzat a les 8:58h
Aquest mes de febrer la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) de la Garrotxa ha complert 3 anys. Ho ha fet arribant als 40 casos resolts i amb molta feina per endavant. Actualment, la plataforma agrupa una cinquantena de persones que ha anat augmentant des de la seva creació.
 
Vane Olivas, membre de la PAH Garrotxa, assegura que la clau dels èxits aconseguits ha estat la unió: “Una persona sola pot anar al banc o a l’Ajuntament i aconseguir coses, però hi fa molt que un grup de gent es reuneixi per buscar la millor solució i tots junts anar a lluitar per el dret d’una persona”.
 
Des de la Plataforma es consideren un actor necessari per la ciutat alhora de reivindicar els drets de les persones. Vane Olivas assegura que a Olot hi ha moltes persones que actualment habiten en pisos on no s’hi pot viure i queda molta feina per fer. “Els polítics haurien de conèixer de primera mà la situació real, com viu la gent i buscar una solució”, reclama Olivas.
 

Una de les afectades per la hipoteca, en una acció de la PAH Garrotxa Foto: Martí Albesa


La PAH Garrotxa es va formar l’any 2014 a causa de l’interès d’una afectada que va començar a assistir a les assemblees de la PAH a Girona. Juntament amb un grup de persones van veure la necessitat de crear una seu a Olot i amb l’assessorament de la plataforma gironina es va crear l’actual PAH Garrotxa. En aquell moment l’entitat garrotxina es reunia a un local de Sant Miquel fins que el grup va créixer de tal manera que es van veure obligats a desplaçar-se a un local al centre d’Olot amb més capacitat.

Actualment el col·lectiu es troba al local d’entitats del Passeig de la Muralla on cada dilluns a les 18.30 hi porta a terme l’assemblea, una trobada oberta a qualsevol persona que estigui afectada per una hipoteca i necessiti ajuda.
 
Des de la plataforma es calcula que a la ciutat d’Olot hi ha un centenar de famílies en exclusió residencial, sense ser reubicades als 1.372 pisos buits que hi ha a la capital de la Garrotxa.