Què és l’«Espai Cràter»?

Vol ser un centre de recerca, divulgació i informació sobre el vulcanisme | Estarà ubicat a la finca del Mas Pomer, davant el Cementiri Municipal, i ha estat pensat pels dissenyadors del Museu del Barça | Costarà 4 milions d’euros i serà realitat el 2020

Pau Masó
23 de febrer del 2017
Actualitzat a les 16:47h
Representació virtual del nou equipament
Representació virtual del nou equipament | Aj. Olot
“Un centre dels volcans”, així defineix Mia Corominas, alcalde d’Olot, el nou Espai Cràter. Un espai que posi en valor l’entorn volcànic des del punt de vista formatiu amb la intenció d’aconseguir demostrar què representa el vulcanisme amb informació actualitzada i els formats digitals més innovadors.
 
L’Espai Cràter combinarà funcions de museu amb les d’oficina de turisme ja que compaginarà la divulgació del patrimoni amb l’atenció al visitant. Tot i això, l’Oficina de Turisme i el Museu dels Volcans seguiran com fins ara i no es preveu cap modificació.
 

Imatges de l'equipament en la seva presentació dalt del Volcà Montsacopa Foto: Martí Albesa

 
On serà?
 
A la finca del Mas Pomer, davant el Cementiri Municipal. Es tracta d’un espai que l’Ajuntament va comprar fa dos anys. És d’un terreny molt proper al Volcà Montsacopa que permetrà al visitant situar-se dalt del con volcànic amb pocs minuts després d'informar-se al centre divulgatiu.
 
Com serà?
 
L’Espai Cràter serà un edifici circular amb un interior rectangular delimitat per pantalles que projectaran imatges de la Garrotxa, amb una gran taula interactiva central. A l’entorn de l’espai central hi haurà una zona de bar i rebuda de visitants. Estarà dotat d'últimes tecnologies per crear una experiència virtual al visitant.
 
També està previst que l’Espai Cràter inclogui un centre de documentació per estudiosos del vulcanisme que pugui donar recursos a estudiants i experts. El projecte presentat per l’Ajuntament ha estat dissenyat pels mateixos responsables que van transformar el Museu del Barça en un espai interactiu i modern.
 
Quan serà?
 
Està previst que l’any 2020 sigui una realitat. Amb el suport del Parc Natural i Turisme Garrotxa, l’Ajuntament intentarà finançar els 2 milions que falten a través d’iniciatives privades i institucions. Farà falta un nou mandat polític per veure acabat el nou Espai Cràter. 
 

Part central del nou centre dels volcans Foto: Aj. Olot

Arxivat a