Una xerrada i dues representacions teatrals formen l’itinerari d’Olot Cultura dedicat a Benet i Jornet

La Desaparició de Wendy i la Revolta de Bruixes són les dues obres que es podran veure al Teatre Principal | També tindrà lloc una conferència sobre l’evolució teatral de Benet i Jornet

NacióGarrotxa
22 de febrer del 2017
Actualitzat a les 11:14h
Josep Maria benet i Jornet
Josep Maria benet i Jornet | Violeta Gumà
Olot Cultura homenatjarà al dramaturg català Josep Maria Benet i Jornet en un itinerari d’activitats. Des del dimecres 22 de febrer fins el divendres 17 de març, dues representacions i una xerrada seran les propostes que giraran al voltant de l’autor barceloní.
 
Aquest dimecres 22 de febrer a les vuit del vespre, a la Sala La Carbonera, hi haurà una xerrada a càrrec de Carles Batlle, dramaturg, traductor, novel·lista i professor de l’Institut del Teatre i la UAB. Oferirà una conferència gratuïta que vol repassar l’evolució d’una figura clau en la dramatúrgia del país sota el nom “5 cèntims de... Josep Maria Benet i Jornet”.
 
El divendres 24 a les 21h al Teatre Principal es viurà la primera de les dues representacions que s’emmarquen en l’itinerari. Es representarà La Desaparició de Wendy, una obra on els protagonistes són els actors d’una companyia de teatre que es veuen obligats a fer canvis en el guió de Peter Pan per culpa d’un problema amb els decorats. Benet i Jornet busca provocar una reflexió sobre les contradiccions dels contes de fades en una obra que explica el teatre i la societat dels anys 70.
 

Imatge de l'obra "La Desaparició de Wendy" Foto: Olot Cultura

 
L’itinerari s’acabarà el 17 de març a les 21h, també al Teatre Principal d’Olot, amb la representació de La Revolta de Bruixes, una història al voltant d’un grup de noies que mentre lluiten per reivindicar millores en el seu lloc de treball descobriran les diferències entre elles.
 
Josep Maria Benet i Jornet és un dels dramaturgs més reconeguts de Catalunya per la quantitat d'obres que ha escrit en la seva carrera professional. A més, se'l considera un dels principals renovadors del teatre català i ha aconseguit diverses distincions com la Creu de Sant Jordi l'any 1997 o el Premi d'Honor de les Lletres Catalanes d'Òmnium l'any 2013.

L’itinerari d’activitats sobre Josep Maria Benet i Jornet no serà l’únic que es veurà a Olot. En els propers mesos Olot Cultura seguirà acostant l’obra de diferents dramaturgs significatius per poder-los conèixer de més a prop.