L'Agència Tributària de Catalunya obrirà una oficina compartida a Olot

La capital de la Garrotxa tindrà una de les 12 oficines d'aquest tipus que s’obriran a Catalunya | A partir del setembre, recaptarà i gestionarà alguns dels impostos com les transmissions patrimonials

NacióGarrotxa
21 de febrer del 2017
Cartell d'una de les oficines de l'Agència a Catalunya
Cartell d'una de les oficines de l'Agència a Catalunya
Olot serà una de les 26 localitats on l’Agència Tributària aterrarà a partir del setembre. L’entitat ha portat a terme un desplegament d’oficines que s'emmarca dins la voluntat de la Generalitat de desenvolupar totes les funcions tributàries que li permet l'actual marc competencial i preparar els fonaments de la futura hisenda catalana
 
No serà fins passat l’estiu quan la capital de la Garrotxa obrirà la seva seu. Serà una oficina compartida, és a dir que no tindrà funcions plenes com altres punts de l’ATC a capitals de província però que té l’objectiu de guanyar capil·laritat territorial i reforçar el model de relació entre les administracions tributàries catalanes millorant la proximitat dels serveis de l'Agència al contribuent, amb tasques d'atenció i assessorament als ciutadans. Es tractarà d’una de les 12 oficines d’aquest tipus que s’obriran a tot Catalunya. També se n’obriran 14 més que seran amb funcions plenes.
 
La nova oficina estarà ubicada a l’edifici del Consell Comarcal de la Garrotxa, on ara mateix hi ha els serveis de recaptació de tributs Xaloc de la Diputació de Girona a la comarca. Tindrà 4 treballadors que seran recaptats de les persones que actualment estan treballant com a registradors de la propietat.
 
Les tasques que portarà a terme l’oficina de l’Agència Tributària de Catalunya a Olot seran d’atenció, informació i assessorament. També gestionarà, comprovarà, liquidarà i recaptarà impostos propis de l’agència com aquells cedits per l’Estat (Transmissions Patrimonials, Actes Jurídics Documentats, Successions i Donacions). Entre d'altres, l'agència també portarà a terme la recaptació executiva de multes de trànsit o els deutes amb els ajuntaments.
 
A banda d’Olot, l’Agència Tributària també obrirà a demarcació de Girona una altra oficina compartida a Ripoll i quatre oficines completes a Girona, la Bisbal d'Empordà, Figueres i Santa Coloma de Farners. El disseny de la xarxa d'oficines territorials de gestió tributària s'ha dut a terme ponderant l'activitat econòmica amb transcendència tributària, els indicadors de proximitat i el mapa administratiu propi de Catalunya.
Arxivat a