Sant Jaume de Llierca vol tenir un casal d'avis el 2019

Ja s’han destinat 30.000 euros per la redacció d’un projecte | L’Ajuntament ha engegat un procés participatiu perquè els veïns ajudin a definir el nou espai

Sant Jaume de Llierca, a la Garrotxa.
Sant Jaume de Llierca, a la Garrotxa. | Martí Albesa
Pau Masó
17 de febrer del 2017
Sant Jaume de Llierca s’ha marcat una prioritat primordial: tenir un casal d’avis. Es tracta d’un equipament que no existeix al municipi i que els veïns porten temps reclamant. Per això, l’Ajuntament s’ha posat a treballar per aconseguir tenir acabat el projecte com a molt tard a mitjans del 2019.
 
Jordi Cargol, alcalde de Sant Jaume de Llierca, ha explicat a NacióGarrotxa que ja s’ha destinat una partida de 30.000 euros per començar a redactar el projecte. “La idea és dissenyar l’equipament aquest any i començar a executar l’obra el 2018. Serà difícil acabar-ho al mateix any, com a molt tard a mitjans del 2019”, ha assegurat Cargol.
 
La ubicació del nou equipament serà a l’actual magatzem de la brigada municipal, al costat del Centre Cívic. L’espai actual s’ampliarà i es traslladarà els serveis de la brigada a un altre local al centre del poble. “L’Ajuntament ja ha destinat una partida a la compra d’un local per reubicar la brigada. El trasllat es farà realitat aquest 2017”, assegura l’alcalde.
 
El projecte del nou casal d'avis ja ha començat a caminar amb un procés participatiu que ajudarà a definir l’espai. Veïns i consistori s'han trobat per recollir les necessitats dels ciutadans i apuntar idees de la població respecte com ha de ser l'equipament.
 

Trobada entre veïns i Ajuntament per parlar del Casal d'avis Foto: Aj. Sant Jaume


Un espai amb tres sales i subvencionat per les Administracions supracomarcals
 
L’Ajuntament vol que l’equipament tingui com a mínim tres sales: una de descans, una altra que serveixi de cuina i menjador on s’oferirà servei de càtering, i una tercera com a espai d’exercici. El consistori també té la voluntat d’oferir dins el casal un servei de podologia i un estoc de material ortopèdic.
 
El municipi té la intensió de demanar ajudes econòmiques a la Diputació de Girona i la Generalitat de Catalunya per emprendre l’obra. “Ens començarem a moure per veure si podem finançar una part de l’obra. Si no és així haurem de mirar-ho de fer amb recursos propis. Sabem que l’any que ve ja n’hi podrem destinar una part. Creiem que és una prioritat”, explica l’alcalde Jordi Cargol.
 
Sant Jaume de Llierca és un municipi amb una població de 870 persones. Un 24% supera els 65 anys. Són 210 ciutadans en edat de jubilació, 50 dels quals són més grans de 85 anys.