El Gremi de Jardineria de Catalunya aposta per la Garrotxa

Per primer cop celebrarà la seva jornada anual a la comarca | L’entitat denuncia l’intrusisme en un sector colpejat per la crisi

Directius del Gremi de Jardineria amb Lluís Amat, alcalde de la Vall d'en Bas
Directius del Gremi de Jardineria amb Lluís Amat, alcalde de la Vall d'en Bas | Pau Masó
Pau Masó
16 de febrer del 2017
Actualitzat a les 9:30h
El Centre de Cultura i Natura Can Trona de la Vall d’en Bas acollirà el proper dimarts 21 de febrer la Jornada de Jardineria de Catalunya per primer cop. Es tracta d’una diada dedicada als professionals, empreses i experts del sector jardiner que engloba diversos actes com trobades entre empreses i proveïdors, conferències d’experts i també l’assemblea del Gremi de Jardineria de Catalunya, entitat organitzadora de la Jornada.
 
Per primera vegada en les vint-i-cinc edicions, la Jornada no es farà a Barcelona. El Gremi ha apostat per deslocalitzar l’esdeveniment i portar-lo a la Garrotxa. Segons el president de l’entitat, el garrotxí Eudald Morera, el canvi de localització de la Jornada no és un fet eventual: “Portar a terme la Jornada de Jardineria a la Garrotxa no és una casualitat, dels quinze membres que som a la junta del Gremi, tres som de la comarca”. El mateix Morera, el tresorer Toni Arimany, i Agustí Anglada, vocal, són els garrotxins que formen part de l’òrgan directiu de l’organització.
 

Presentació de la Jornada de Jardineria a l'auditori de Can Trona Foto: Pau Masó

 
Les ponències d’enguany adreçades al públic professional giren al voltant de tres temàtiques principals: les gespa sostenible, les combinacions florals i les cobertes vegetals. Per abordar aquests temes s’han convidat experts de renom com Christian Amiel, referent europeu en motius florals o Andreu Massoni, autor de la coberta vegetal de l’auditori de Can Trona.
 
Amb formacions tècniques com les que es portaran a terme el proper dimarts, el Gremi busca lluitar contra l’intrusisme en el sector. Denuncien que cada vegada més, i a causa de la crisi, els jardiners no qualificats estan entrant al món jardiner. “Tothom s’atreveix a fer de jardiner, però una persona no legalitzada té un risc evident, tant per qui el contracte com per qui és contractat”, assegura Eudald Morera. El mateix president del Gremi ha volgut remarcar que s’han passat uns anys molt difícils a causa de la tessitura econòmica però que mica en mica els professionals tornen a agafar confiança.
 
El Gremi de Jardiners de Catalunya és una entitat amb més de 300 socis, portaveu del sector i promotor de les jornades tècniques que es porten a terme arreu de Catalunya. És l’òrgan impulsor de la iniciativa Viles Florides i també col·labora amb la divulgació d’espais televisius com l’Espai Terra de TV3.