Matinal sobre el «bé comú» a Olot

Rita Marzoa, Ricard Gomà i Mauro Castro són els convidats a la jornada | La Xarxa d’Entitats de la Garrotxa organitza la trobada que té l’objectiu d’aconseguir definir el concepte

Redacció
16 de febrer del 2017
El proper dissabte 18 de febrer, la Sala Torín d’Olot acollirà una matinal de reflexió i debat sobre el "bé comú", un concepte polític modern que fa referència a allò del que es beneficien tots els ciutadans. Es tracta d'un terme que busca alternatives a les economies capitalistes i nous camins respecte el sistema econòmic mundial actual. Diferents personalitats i experts sobre la matèria oferiran diverses xerrades amb l’objectiu de definir el concepte. Des de les 10 del matí i fins les 13h, la Xarxa d’Entitats de la Garrotxa ha organitzat una trobada única amb convidats de renom.
 
La jornada començarà amb la periodista Rita Marzoa que reflexionarà sobre el bé comú en els mitjans de comunicació. La seguirà Ricard Gomà, professor de Ciència Política a la UAB i membre en diferents centres d’investigació política. Gomà és coautor del llibre El municipalisme del bé comú, i reflexionarà a la jornada sobre aquest concepte i els Ajuntaments. Tancarà la matinal Mauro Castro, investigador i consultor en l’àmbit de polítiques públiques urbanes i autor d’investigacions sobre gestió comunitària, tema sobre el qual parlarà en relació al bé comú.

L’acte serà conduït per Dolors Corretgé, d’Idesga Garrotxa, i finalitzarà amb un torn obert de preguntes a disposició de tots els assistents.
 
La Xarxa d’Entitats de la Garrotxa (XEG), organitzadora de la matinal, és una coordinadora d’entitats que es va formar amb la intenció d’impulsar una agenda comarcal. Tot i així, ha organitzat diversos actes de rellevància a la ciutat, sobretot xerrades i conferències que han posat de relleu qüestions socials relacionades amb el món local. 
 

Cartell de la jornada d'aquest dissabte Foto: XEG