La ciutat d'Olot a punt pel Carnaval 2017

La 28ena edició es celebrarà els dies 3 i 4 de març | Diferents actes acompanyaran la tradicional rua

David Muñoz i Mònica Paz són els reis del Carnaval d'Olot 2017
David Muñoz i Mònica Paz són els reis del Carnaval d'Olot 2017 | Martí Albesa
Pau Masó
13 de febrer del 2017
Actualitzat a les 10:34h
Olot es torna a disfressar un any més per tornar a posar de rellevància una festa que creix any rere any a la ciutat. L’edició d’aquest any és la 28ena i es portarà a terme el divendres 3 i el dissabte 4 de març. El Centre d’Iniciatives Turístiques d’Olot, entitat organitzadora, va presentar el passat cap de setmana el programa d’actes que inclou desenes d’activitats al voltant de la festivitat. Es va fer públic el cartell, obra del pintor garrotxí mort recentment, Ramon Planes, i el nom dels reis del Carnaval 2017: David Muñoz i Mònica Paz, de la colla dels Alots que celebra els seus 20 anys.
 
La tradicional rua de Carnaval es celebrarà el dissabte a les 17h, i farà el recorregut habitual des de l’antiga estació d’Olot fins a la Plaça Clarà. La Gran Rua és l’acte més multitudinari de la jornada amb milers de persones i colles d’arreu que surten al carrer per celebrar el Carnaval.
 

Josep Andrés, president del CIT, i Mia Corominas, alcalde d'Olot, a la presentació del Carnaval 2017 Foto: Martí Albesa
 

Les disfresses, però, es podran començar a veure molt abans. El Carnaval olotí donarà el tret de sortida el divendres al Teatre Principal amb l’acte inaugural “L’espectacle Reial” protagonitzat pel rei i la reina. I tancarà la jornada prèvia a la Gran Rua el tradicional Ball de la Dona.
 
El dissabte 4 començarà amb el concurs de comerços i aparadors ambientats i seguirà amb la cercavila del Rei i la Reina a partir del migdia, prèvia a l'acte de la tarda. A les 17h s’iniciarà la Gran Rua amb comparses i colles d’arreu. Es tancarà l’edició amb el tradicional sopar de colles al Pavelló Firal i la Gran Festa de Carnaval a la Sala Torín. Durant el sopar es donaran a conèixer els guanyadors dels premis a millor carrossa i comparsa.
 
Paral·lelament als actes organitzats pel CIT, s’han engegat diverses activitats al voltant del Carnaval d’Olot 2017. El rei i la reina visitaran durant els dies abans diverses residències de gent gran de la ciutat, i el dissabte 4 de març a partir de les 12h la Plaça Mercat d’Olot oferirà un “tastet de Carnaval.
 

Programa complet del Carnaval d'Olot 2017 (3 i 4 de març)

 

Cartell de l'edició del 2017 Foto: Ramon Planes