09
de febrer
del
2017
Actualitzat
a les
11:42h
La Fira del Fajol de Batet de la Serra tanca aquest diumenge el triumvirat de fires dedicades als productes autòctons de la Garrotxa (fesol, farro i fajol). El fajol arriba enguany a la seva dotzena fira amb una vintena d’actes i una cinquantena de parades relacionades amb el producte garrotxí.
Enguany la novetat és la Gimcana Llaminera, una activitat adreçada al públic juvenil que es tractarà d’un joc de recerca en què els nens i nenes hauran de trobar les peces d’un trencaclosques entre les parades de la fira. Amb aquesta activitat, que començarà a les 11.30, es vol acostar els productes elaborats amb fajol al públic més jove.
La Fira esdevindrà a partir de les nou del matí, però serà a les 11h quan es donarà el tret de sortida oficial amb el pregó de la Fira que serà a càrrec de Xevi Codina, productor de ratafia d’Olot. Seguidament, tindrà lloc el ball de la faràndula i la demostració de batre, ventar i moldre el fajol. El dinar popular posarà treva a la fira amb productes elaborats amb una base de fajol i amb la novetat com a postres del “xuxo de fajol”. Per tancar amb la diada hi haurà el lliurament de premis del Concurs de Coques de Fajol i l’actuació final de la faràndula de Batet amb en Batoies i les Perdius.
L’organització de la Fira ha fet una crida a la gent a pujar a peu fins a dalt de Batet, on es celebra la fira. També volen deixar clar que aposten per una fira amb “esperit de producte local” i això es demostra amb una vintena de parades que oferiran productes elaborats amb fajol. Un any més Batet es tornarà a posar de relleu el seu cereal caracteritzat per no contenir gluten.
Enguany la novetat és la Gimcana Llaminera, una activitat adreçada al públic juvenil que es tractarà d’un joc de recerca en què els nens i nenes hauran de trobar les peces d’un trencaclosques entre les parades de la fira. Amb aquesta activitat, que començarà a les 11.30, es vol acostar els productes elaborats amb fajol al públic més jove.
A la Fira del Fajol de Batet es poden degustar les populars farinetes. Foto: Martí Albesa
La Fira esdevindrà a partir de les nou del matí, però serà a les 11h quan es donarà el tret de sortida oficial amb el pregó de la Fira que serà a càrrec de Xevi Codina, productor de ratafia d’Olot. Seguidament, tindrà lloc el ball de la faràndula i la demostració de batre, ventar i moldre el fajol. El dinar popular posarà treva a la fira amb productes elaborats amb una base de fajol i amb la novetat com a postres del “xuxo de fajol”. Per tancar amb la diada hi haurà el lliurament de premis del Concurs de Coques de Fajol i l’actuació final de la faràndula de Batet amb en Batoies i les Perdius.
L’organització de la Fira ha fet una crida a la gent a pujar a peu fins a dalt de Batet, on es celebra la fira. També volen deixar clar que aposten per una fira amb “esperit de producte local” i això es demostra amb una vintena de parades que oferiran productes elaborats amb fajol. Un any més Batet es tornarà a posar de relleu el seu cereal caracteritzat per no contenir gluten.