«Un sant al mes», la nova proposta del Museu dels Sants d'Olot

Cada mes el museu explicarà i exposarà la figura d’un sant | Es donarà a conèixer la història i els motius iconogràfics de la figura

Santa Apol·lònia, la figura d'aquest mes
Santa Apol·lònia, la figura d'aquest mes | Olot Cultura
Redacció
09 de febrer del 2017
Amb l’objectiu de donar a conèixer els sants i la seva història, el Museu dels Sants d’Olot impulsa per primera vegada la iniciativa “Un sant al mes”. D’aquesta manera el museu olotí exposarà cada mes un sant diferent a l’entrada de l’equipament, a la planta baixa de l’edifici. El primer dimarts de cada mes es mostrarà una figura de la col·lecció dels Museus d’Olot i de col·leccions particulars en motiu de la celebració de la seva onomàstica.
 
En total seran 12 sants i s’explicarà la història, els motius iconogràfics de la figura i també aquells aspectes relacionats amb l’artista o el taller que la va fabricar. La selecció de les figures ha estat basada en els tallers vinculats a la ciutat, encara existents o ja desapareguts.
 
“Un mes un sant” ja s’ha posat en marxa aquest febrer amb la imatge de Santa Apol·lònia, que va ser fabricada a l’Art Cristià i forma part d’una sèrie de verges màrtirs. En els propers mesos, sants com Sant Josep, la marededéu del Tura o Sant Francesc seran exposats. Els sants es podran veure en horari del museu i de forma gratuïta. 
Arxivat a