Protecció Civil manté l'alerta pel temporal de vent que amainarà a partir del migdia

La Garrotxa es troba en alerta per les ventades | Els Bombers han fet més de 700 sortides a causa del vent i el 112 ha rebut 1.628 trucades fins a les sis del matí | Les ràfegues han arribat als 117 quilòmetres per hora

En un primer pla, l'arbre caigut a Salou que ha ferit dues persones
En un primer pla, l'arbre caigut a Salou que ha ferit dues persones | ACN
Redacció
06 de febrer del 2017
Actualitzat a les 9:30h
Els Bombers de la Generalitat han fet entre les vuit del matí i les deu de la nit d'aquest diumenge 746 sortides relacionades amb l'episodi de fort vent que afecta molts punts de Catalunya, la majoria s'han fet al Baix Camp, el Tarragonès, el Baix Llobregat i el Segrià. D'entre les incidències registrades durant aquest diumenge destaca que dues persones han resultat ferides, una d'elles crítica, en caure'ls un arbre de grans dimensions al damunt a Salou. Els fets han passat a les 18.10 hores al passeig del 30 d'octubre d'aquest municipi del Tarragonès. Els afectats són un home de 60 anys que ha resultat ferit crític i una dona de 61 que ha quedat ferida de gravetat.

La resta de sortides dels Bombers han estat per retirar, revisar o assegurar elements estructurals de la via pública -com arbres caiguts, tendals, teulades, finestres, pals de l'enllumenat-, retirar arbres i branques caigudes o a punt de caure i sanejar façanes. D'aquesta matinada, també destaquen dos focs a Tortosa, que ja estan controlats. 

Protecció Civil manté activada l'alerta del Pla Procicat per les fortes ventades previstes pel Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) de manera generalitzada a tot Catalunya. També hi ha un avis per vent que, fins a migdia, afecta totes les comarques catalanes. L'episodi començarà a amainar a partir de la tarda, quan les ratxes de vent es concentraran als llocs habituals (comarques de Tarragona, Empordà i Pirineu).