L’incendi de Castellfollit de la Roca hauria estat provocat

El llogater hauria encès foc a l’habitatge expressament mentre els veïns dormien i després hauria fugit a consciència de l’edifici | L’autor dels fets havia advertit a alguns veïns que tenia pensat fer-ho

Imatge del l'habitatge on s'ha produït l'incendi
Imatge del l'habitatge on s'ha produït l'incendi | Pau Masó
Pau Masó
03 de febrer del 2017
Actualitzat a les 16:43h
Segons ha pogut saber NacioGarrotxa, l’incendi en un pis aquest divendres a Castellfollit de la Roca hauria estat provocat de forma premeditada. L’inquilí de l'habitatge que s’ha cremat, un home de mitjana edat, hauria encès casa seva a consciència i sortit de l’edifici un cop el seu immoble estava en flames. Les fonts consultades indiquen que l’inquilí havia advertit a alguns veïns que volia fer-ho. A més, l’autor dels fets s’hauria auto lesionat amb un ganivet abans de sortir de casa seva, fet que ha deixat un rastre de sang que ha servit per identificar-lo.
 
Es tractaria d’un home que no és de Castellfollit però que portava temps vivint al poble. Sense ferides greus, el responsable dels fets ha estat traslladat pels serveis mèdics a l’hospital a causa de les lesions que ell mateix s’ha provocat. Els Mossos d’Esquadra han obert una investigació per aclarir els fets.
 
Fins a nou persones han estat traslladades a centres hospitalaris de la província per la intoxicació lleu de fum. Alguns ja han estat donat d’alta i cap es troba en estat greu. Les flames han destruït per complet el pis on han començat els fets i s’està estudiant en quina mesura s’ha vist afectat l’edifici. Alguns veïns de l’immoble han estat allotjats a centres de residència de gent gran d’Olot a causa de la pudor de fum en algun dels habitatges. 
 

L'immoble situat a la Plaça Filadors de Castellfollit Foto: Pau Masó