Desena edició de la Fira del Farro de Bianya

El proper diumenge 5 es celebrarà una dècada de la fira | Durant el dissabte 4 també hi haurà activitats com un tastet de plats elaborats amb farro | La novetat d’enguany és que es podrà tornar a visitar un molí fariner

Pau Masó
01 de febrer del 2017
Aquest cap de setmana la Vall de Bianya celebra la festa major del Farro, el producte autòcton del municipi. Enguany es celebra la desena edició de la Fira del Farro amb més d'una desena d'actes, entre ells, la novetat de tornar a visitar un molí fariner, lloc on es mol el blat de moro perquè n'acabi sortint el Farro. 

Tot i que la fira s'escau el diumenge, diversos actes ja tindran lloc el dia abans. El tret de sortida serà a les sis de al tarda del dissabte quan l'alcalde del municipi, Santi Reixach, farà l'acte d'obertura a l'Ajuntament. Tot seguit, a la mateixa sala de plens, hi tindrà lloc dues conferències sobre el nou escut de la Vall de Bianya, obra d'Oleguer Plantalech, i sobre l'evolució dels molins fariners a càrrec de l'historiador Francesc Roma. La primera jornada de la Fira del Farro es tancarà amb un sopar-tastet al Centre Cívic, en el qual ja s'han esgotat els 300 tiquets limitats per assistir-hi.
 

Demostració de com es separava el blat de moro abans de fer-ne Farro Foto: Martí Albesa


Durant tot el matí de diumenge 5 hi haurà a l'Espai Fira situat darrera l'Ajuntament, exhibició d'oficis, exposició d'animals i parades de productes artesanals. La novetat d'enguany es que es podrà tornar a visitar un molí fariner: durant tota la jornada matinal del diumenge es convidarà el públic a veure demostracions al Molí de Mas el Colomer. A mig matí hi haurà un taller de cuina al Centre Cívic on s'ensenyarà als més petits a fer pizza. Abans del tancament de la fira es donarà el títol honorífic de padrí i padrina a dues persones relacionades amb la història del municipi. La cloenda de la desena edició de la Fira del Farro es portarà a terme a les dues del migdia amb una cercavila prèvia del gegant romà de la Vall de Bianya.
 

Programa complet de la Fira del Farro 2017