L’Arxiu Comarcal de la Garrotxa acull una exposició sobre l’evolució del Firal

Fins el 31 de març es pot visitar a l’espai de consulta de l’Arxiu al Torín | És una mostra de l’evolució del Firal en motiu de la remodelació de l’espai que es portarà a terme la tardor d’aquest any

Pau Masó
30 de gener del 2017
Actualitzat a les 9:17h
El firal d'Olot al 1905
El firal d'Olot al 1905 | Col·lecció Josep M. Dou
​Dins el cicle d’exposicions “La Vitrina de l’Arxiu”, l’ens comarcal ha volgut dedicar la primera mostra del 2017 al Firal d’Olot. Durant el primer trimestre del 2017 es podrà visitar una exposició que mostra l’evolució del passeig olotí i les reformes que ha anat patint. L’exposició també explica els motius de la construcció del passeig de Miquel Blay i l’objectiu de cada reforma. La mostra ja està oberta al públic i es podrà visitar fins el 31 de març.
 
El Firal va néixer en el segle XVI com a terreny que havia d’acollir les fires anuals de bestiar i no va ser fins a mitjan segle XIX que es va convertir en el passeig arbrat que ha arribat fins a l’actualitat: es va modificar l’ús de la via perquè pogués servir pels ciutadans. L’Ajuntament d’Olot va encarregar una nova regulació de l’espai que el va convertir en un passeig a l’estil de la Rambla barcelonina, com el coneixem actualment. Des de llavors el Firal s’ha convertir en una artèria social de la ciutat on s’hi celebra el mercat setmanal i diverses fires al llarg de l’any.  Després de les properes Festes del Tura s’engegarà la remodelació del nou Firal que es preveu que ha de durar fins l’estiu del 2018.