Tancat durant dos mesos el principal accés a Sant Joan les Fonts

A partir d'aquest dimarts es tallarà l'entrada al poble des de la Canya | El tancament ha de permetre eixamplar el pont per facilitar el pas de camions i vianants | Hi haurà afectacions en el transport públic i escolar

L'ampliació del pont ha de permetre el pas de vianants
L'ampliació del pont ha de permetre el pas de vianants | Martí Albesa
Pau Masó
30 de gener del 2017
Actualitzat a les 17:59h
Aquest dimarts 31 de gener al voltant de les 10 del matí, s'inicia el tancament del Pont del Salt de Sant Joan les Fonts. D'aquesta manera el poble quedarà aïllat de la Canya i tothom qui vulgui accedir a la població només ho podrà fer per Castellfollit i l'A-26. El tancament de la via durarà mínim dos mesos. 
 
Les obres d’adequació del pont s'iniciaren la segona setmana de gener, però no ha sigut fins a finals de gener quan s'ha decidit tancar completament la via. Els treballs consisteixen en augmentar l’amplada de la via per tal que els vehicles de gran tonatge puguin passar sense problemes. Dels 9 metres d’amplada actuals el pont passarà a tenir-ne onze.

El tancament del Pont del Salt provocarà afectacions amb el transport públic i escolar. La companyia TEISA ja ha fet oficial els nous horaris i recorreguts i es poden consultar a la seva pàgina web. Pel que fa al transport escolar, la parada de Sant Joan les Fonts queda anul·lada. Les modificacions es poden consultar a la pàgina web del Consell Comarcal

Vies alternatives

Les vies d'accés a Sant Joan les Fonts a partir d'aquest dilluns seràn, per una banda, a través de l'autovia A-26, sortida de Castellfollit de la Roca. Per altre, també es podrà accedir al poble deixant el vehicle a l'aparcament que l'Ajuntament ha habilitat a la zona de l'església parroquial, al veïnat de Peracaula, i creuant a peu el pont medieval, exclusiu per a vianants.