Volen que Torelló sigui el punt de referència ferroviari de la Garrotxa

L’associació “Perquè no ens fotin el tren” reivindica més facilitats perquè els garrotxins puguin agafar el tren a Torelló | S’han reunit amb representants polítics de la comarca i presentaran mocions de suport als Ajuntaments

Pau Masó
27 de gener del 2017
Actualitzat a les 14:58h
Un comboi arribant de la línia R3 al seu pas per Manlleu
Un comboi arribant de la línia R3 al seu pas per Manlleu | Adrià Costa
En una entrevista a Osona.com, la plataforma “Perquè no ens fotin el tren” reclama que el Departament de Territori de la Generalitat aposti per la parada de tren de Torelló com un punt de referència pels garrotxins. Amb això reclamen que hi hagi línies d’autocar des d’Olot que parin a Torelló, un aparcament millorat i senyalització des de l’eix Vic-Olot.
 
Montse Ayats, portaveu de la plataforma “Perquè no ens fotin el tren”, explica que la gent de la Garrotxa comença a agafa el tren a Torelló: “Una de les crítiques del departament de Territori és que tenim poca gent, tot i que paguem els impostos com tothom. Si la Garrotxa vingués a buscar el tren a Torelló, augmentarien els usuaris. Ara ja hi ha gent que ho està fent, els divendres quan fem la concentració, arriba gent de Sant Privat, Ridaura, etc.”.
 
A l’entrevista Ayats defineix molt bé el que proposen: “Si volem que sigui una estació de referència (Torelló), hi ha d’haver un autobús que en lloc d’anar a Vic vagi a Torelló, que hi hagi un aparcament amb més i una bona senyalització des de l’eix Vic-Olot. Creiem que l’estació de Torelló ha de ser el punt de referència de la Garrotxa”.
 
La portaveu també assegura que s’han començat a reunir amb polítics garrotxins i que aviat presentaran mocions de suport a la proposta en els Ajuntaments de la comarca. El Ple de l’Ajuntament d’Olot ja va registrar la moció que havia de ser presentada el passat dijous però que finalment ho serà en el ple del mes de febrer. “Hem fet una moció tipus i hem buscat que l’aprovessin tants ajuntaments i consells comarcals com poguessin. A més, comencem a la Garrotxa, fem una primera reunió amb grups polítics per veure com ho veuen”, explica Ayats.
 
Pots llegir l’entrevista completa aquí