Un pas més en la construcció del nou bar al volcà Montsacopa

L’Ajuntament d’Olot aprova el plec de clàusules per a la concessió de l'espai | La Cup i Olot en Comú segueixen d’esquenes a la proposta

Al costat de l'ermita de Sant Francesc és on es construirà el nou espai de restauració
Al costat de l'ermita de Sant Francesc és on es construirà el nou espai de restauració | Martí Albesa
Pau Masó
27 de gener del 2017
Actualitzat a les 12:08h
El Ple de l’Ajuntament d’Olot celebrat l’últim dijous de gener ha fet un pas més en el projecte de construcció del nou bar que ha de situar-se al cim del volcà Montsacopa d’Olot. El consistori ha aprovat el conjunt de clàusules que formaran en la concessió de l’establiment. Entre elles s’hi especifica la durada que serà de 10 anys amb una possible prolongació del contracte de 5 anys més. La concessió també té com a norma la preservació i dignificació de l’espai amb l’objectiu de situar l’establiment com un punt de divulgació de la gastronomia i el patrimoni de la comarca. Per això, l’Ajuntament també valorarà la proposta gastronòmica dels aspirants. El cànon anual que farà pagar el consistori al responsable de la gestió de l’espai serà de 3.000 euros, que equival a 250 euros al mes.
 

Dibuix fet pels arquitectes de com ha de ser el bar del volcà Montsacopa. Foto: Aj. Olot


L’aprovació de les clàusules en el ple de l’Ajuntament ha tornat a deixar en evidència la fèrria oposició d’alguns grups municipals a la construcció del bar. Tant la CUP com Olot en Comú estan en contra de la proposta i demanen al consistori que es faci enrere. Lluís Rubió, membre de la CUP Olot, assegura que no veuen “cap sentit” en construir en espai de restauració dalt del volcà i afirma que “és un actiu per la ciutat i no necessitem posar-hi res més”. Des d’Olot en Comú, Xavier Garcia, assegura que la construcció del bar significa haver de repartir encara més “el pastís del món de la restauració” en una situació de crisi important en el sector i també discrepa amb la xifra fixada en el cànon, creu que s’hauria de revisar i modificar anualment. L’últim grup de l’oposició, ERC, s’ha mostrat a favor de continuar endavant el projecte i ha donat suport al plec de clàusules.
 
Des de l’equip de govern, Estanis Vayreda, regidor de Promoció Econòmica, ha assegurat que no serà un espai per fer-hi concerts o espectacles i que les activitats que s’hi vulguin fer hauran de ser aprovades prèviament per l’Ajuntament. El regidor també ha situat el pressupost de les obres per adequar l’espai en 200.000 euros i espera poder tenir acabat el projecte abans d’aquest estiu. 
 

S'espera a abans de l'estiu 2017 es pugui obrir el nou establiment a dalt del volcà Foto: Martí Albesa

Arxivat a