El veí d’Olot que amenaçava menors a través de Facebook afronta 30 anys de presó

Utilitzava perfils falsos per per demanar a les víctimes fotos i vídeos de contingut sexual | Va ser detingut l’any 2013 i ara la fiscalia li acusa onze delictes

El pedòfil va utilitzar diversos perfils falsos per arribar a les víctimes
El pedòfil va utilitzar diversos perfils falsos per arribar a les víctimes
Redacció
27 de gener del 2017
Actualitzat a la 13:10h
30 anys de presó i 12.000 euros de multa és el que demana el fiscal pel veí d’Olot que va amenaçar a vuit noies menors d’edat a través de la xarxa social Facebook. Els fets van passar l’any 2013. El pedòfil enviava sol·licituds d’amistat a les víctimes, les convencia perquè li enviessin fotos i vídeos de contingut sexual, i les amenaçava si no li n’enviaven més. El detingut utilitzava noms falsos com “Carla Ruiz”, “Albert Guino”, “Marc Sole”, “Cristina Sánchez”, “Fran Alvarado” o fins i tot s’havia fet passar per treballador d’una agència de models sota el nom “Quiero ser modelo”. Es dirigia principalment a noies i ho va fer durant durant tot el 2013, fins que el desembre del mateix any va ser detingut. Les víctimes del pedòfil d'Olot van ser 8, totes elles menors. 
 
El fiscal l’acusa d’onze delictes: set d’amenaces, dos delictes contra la intimitat i dos més d’elaboració de material pornogràfic infantil. El cas arribarà a judici els propers mesos.
 
El jove, de 23 anys, es feia passar per adolescent usant com a imatges de perfil fotografies de nens o nenes. D'aquesta manera, va aconseguir contactar amb vuit noies d'entre 12 i 17 anys. Els Mossos d'Esquadra el van detenir el 4 de desembre del 2013. Durant l'escorcoll del domicili li van comissar dos disc durs, un llapis de memòria i dues targetes de memòria. Segons van informar els mossos, en aquests suports hi havia 5.444 imatges i 24 vídeos amb contingut pedòfil.