El segon «Fòrum Nou País» reflexiona sobre la Nova República Catalana

Sanitat, educació, cultura i aigua són els temes centrals de les 5 conferències programades | El nou cicle busca anar més enllà del món local i plantejar temes globals

Josep Quintana, membre d'ERC Olot; Meius Ferrés, presidenta executiva local; i Pere Gómez portaveu del partit
Josep Quintana, membre d'ERC Olot; Meius Ferrés, presidenta executiva local; i Pere Gómez portaveu del partit | Pau Masó
Pau Masó
25 de gener del 2017
La segona edició del cicle de conferències Fòrum Nou País d’Esquerra Republicana Olot s’enfoca a resoldre els dubtes i les conseqüències de la creació de la Nova República Catalana en un món canviant. Es tracta de cinc conferències amb experts de renom que tindran lloc un dissabte al mes a les 7 de la tarda a l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa.
 
El cicle donarà el tret de sortida el proper dissabte 28 de gener amb Xavier Marcet, consultor en innovació estratègica, que reflexionarà sobre la revolució tecnològica mundial. El seguiran el dissabte 25 de febrer la periodista especialitzada en sanitat Milagros Pérez Oliva i el cardiòleg Josep Brugada en un debat que portarà per títol “Un sistema sanitari per a tothom serà possible al nou país que volem?”. L’1 d’abril Josep Bargalló, ex conseller d’Educació de la Generalitat, i Eduard Vallory, director de l’Escola Nova 21, debatran sobre el futur de l’educació. El 29 del mateix mes, tindrà lloc una conferència, amb ponent encara per confirmar, amb el títol “Un nou model cultural per a un nou país”. I tancarà el Fòrum Nació, Joan Gaya, enginyer i expert en gestió de l’aigua amb la conferència “La nova cultura de l’aigua”.
 
Meius Ferrés, presidenta executiva local d’ERC Olot, ha explicat que volen “sacsejar” la ciutat. “No parlarem d’independència sinó de les conseqüències de la independència, de quin és el país que volem construir des del coneixement de cap on va el món i cap on hem d’anar nosaltres com a país”, ha assegurat Ferrés.