El «Canta Gran» arriba per primer cop a Olot

Diverses corals locals de gent gran es reuniran al Teatre Principal per portar a terme una actuació conjunta | Tindrà lloc la tarda del proper diumenge 29 de gener

Per primer cop el Teatre Principal acollirà el Canta Gran
Per primer cop el Teatre Principal acollirà el Canta Gran | Aj. Olot
Pau Masó
23 de gener del 2017
Actualitzat a les 10:09h
Per primera vegada el Teatre Principal d’Olot aixecarà el teló al projecte Canta Gran. Diumenge es veuran a dalt de l’escenari tres corals garrotxines que s’han unit per un mateix objectiu: cantar conjuntament. Es tracta d’una iniciativa de l’Auditori de Barcelona que s’estén enguany pel territori català. La coral del Casal de la Gent Gran d’Olot, la coral de l’antic Hospital Sant Jaume i la coral Puigsacalm de les Preses són els tres grups vocals que participaran en la primera edició del Canta Gran amb l’actuació que porta per nom “Tòtem”. En total seran una vuitantena de persones que oferiran un concert únic el dia 29 de gener a dos quarts de sis de la tarda.
 
Des de fa setmanes el projecte va agafant forma, les tres corals han portat a terme diferents assajos a l’escenari del Teatre Principal sota la direcció de Montse Maneses, directora musical de l’Auditori, i qui portarà la batuta el proper diumenge.
 

Montse Maneses serà la directora del Canta Gran a Olot Foto: Aj. Olot

 
El projecte Canta Gran va començar a caminar a la Garrotxa després que l’Auditori de Barcelona es posés en contacte amb els responsables del Teatre Principal d’Olot i el Consorci d’Acció Social de la Garrotxa. Des dels organismes garrotxins es van buscar corals que volguessin participar-hi, i aquestes van ser les encarregades d’explicar el projecte als seus membres.
 
Pep Berga, regidor de Cultura d’Olot ha explicat que la il·lusió és el que més ha motivat a portar terme aquest projecte i que activitats com aquestes fan que les persones “siguin protagonistes de la cultura”. Berga també ha comparat el Canta Gran amb Cantània, un altre iniciativa de l’Auditori en la qual les escoles de la Garrotxa hi col·laboren des de fa onze anys. Les entrades pel Canta Gran ja estan a la venda i es poden comprar a la pàgina web d'Olot Cultura o bé a les taquilles del Teatre Principal d'Olot i a Can Trincheria.