L'Hospital i el Servei de Català d'Olot creen una guia lingüística de salut

Com citar estudis, criteris d’imatge o qüestions de protocols, alguns dels punts que tracta el document | La guia vol ser una eina pels professionals de la sanitat

Hospital d'Olot i Comarcal de la Garrotxa.
Hospital d'Olot i Comarcal de la Garrotxa. | Pau Masó
Pau Masó
23 de gener del 2017
Actualitzat a les 9:28h
Els professionals de la salut a la Garrotxa tenen a partir d’ara una nova eina a la seva disposició. Es tracta de la guia lingüística sobre català i salut que han tret a la llum l’Hospital d’Olot i el Servei de Català d’Olot i la Garrotxa. Les dues entitats han col·laborat conjuntament per resoldre dubtes sobre criteris d’imatge i comunicació, convencions gràfiques i models de documents dins el món sanitari. Els protocols, les majúscules o les citacions de llibres i documents en una bibliografia són algunes de les qüestions que tracta la guia.
 
Des del 2009, l’Hospital d’Olot i el Servei de Català de la comarca col·laboren conjuntament en diversos projectes. La guia lingüística és un més que certifica el conveni entre aquestes dues entitats. Xerrades per a voluntaris, aules de conversa, exposicions o una biblioteca ambulant per afavorir l’ús del català són alguns dels projectes que han resultat de la col·laboració entre els dos organismes en aquest 8 anys d’entesa.
 
La guia lingüística conté més de setanta pàgines i es podrà consultar ben aviat a la pàgina web de l’Hospital d’Olot i a la del Servei Català d’Olot-La Garrotxa.