Segona nit de glaçades generals abans de possibles nevades a cotes mitjanes

Les mínimes han pujat lleugerament a causa del vent però han deixat registres que al Pirineu han oscil·lat entre els -10 i els -20 ºC | A la tarda s'esperen precipitacions a les comarques gironines i de l'Ebre amb una cota que anirà pujant dels 400 fins als 800 metres

Un tram de la carretera de Tavascan plena de caramells de gel al lateral
Un tram de la carretera de Tavascan plena de caramells de gel al lateral | ACN
Redacció
19 de gener del 2017
Actualitzat a les 8:43h
Segona nit de glaçades quasi generalitzades a Catalunya. Això sí, el vent ha evitat una caiguda tant contundent de les temperatures com dimecres i ha fet que les mínimes en molts punts hagin pujat entre 3 i 5 graus. Tanmateix, aquest mateix vent és el que faci augmentar la sensació de fred.

De nou, les mínimes han estat especialment baixes al Pirineu, sobretot a la Cerdanya. Das, amb -19,0 ºC, ha tornat a registrar la temperatura més baixa. També destaquen els -14,6 ºC de Queixans o els -11,7 ºC de Puigcerdà. Barruera (Alta Ribagorça) amb -13,5 ºC, Vielha (Val d'Aran) amb -10,3 i el Pont de Suert (Alta Ribagorça) amb -9,7 ºC també han tingut mínimes molt baixes. Això sí, no s'han repetit els valors de -10 ºC en comarques de l'interior com ahir.

La presència de núvols –que també han ajudat a frenar les mínimes- provocarà aquest dijous al migdia que les màximes siguin més curtes. A més, a partir de la tarda, deixaran precipitacions a les comarques gironines i de l'Ebre. La cota de neu se situarà inicialment a l'entorn dels 400 metres però anirà pujant cap als 600-800. Les precipitacions es poden repetir demà però amb una neu cada vegada més amunt.
 

El riu Ter, glaçat Sant Quirze de Besora. Foto: Adrià Costa

 
Temperatures mínimes (provisionals) dijous 19 de gener
Das (Cerdanya): -19,0 ºC
Queixans (Cerdanya): -14,6 ºC
Barruera (Alta Ribagorça): -13,5 ºC
Puigcerdà (Cerdanya): -11,7 ºC
Vielha (Val d'Aran): -10,3 ºC
El Pont de Suert (Alta Ribagorça): -9,7 ºC
Prades (Baix Camp): -8,6 ºC
Mieres (Garrotxa): -8,1 ºC
Girona (Gironès): -6,8 ºC
Ripoll (Ripollès): -4,9 ºC
Lleida-La Bordeta (Segrià): -4,4 ºC
Tarragona-Complex Educatiu (Tarragonès): -1,0 ºC
Barcelona-Zona Universitària (Barcelonès): 1,2 ºC

Font: Meteo.cat i Meteoclimatic
 
Temperatures mínimes d'aquest dijous Foto: Meteoclimatic