El nou espectacle de l'Esbart Olot homenatjarà les Festes del Tura

Es presentarà el 13 de maig dins les rèpliques del Festival Sismògraf | Per finançar la coreografia l’entitat ha llançat una campanya de micromecenatge

La companyia de dansa tradicional vol homenatjar les Festes del Tura
La companyia de dansa tradicional vol homenatjar les Festes del Tura | Esbart Olot
Pau Masó
20 de gener del 2017
Actualitzat a les 17:35h
L’escola de dansa Esbart Olot treu a la llum un nou espectacle en honor a les festes majors i en particular a les Festes del Tura d’Olot. La coreografia, dirigida per Àlvar Borrell, porta per nom “8del9: Festa Major”, i serà una recreació en dansa de tot el que es viu durant una festa major. La posada en escena de l’espectacle serà el 13 de maig en una de les rèpliques del Festival Sismògraf.
 
El model en què es basa el projecte són les Festes del Tura però té la intenció de representar totes les festes majors de Catalunya, buscant l’esperit festiu d’aquestes. A l’espectacle no només hi haurà dansa; l’Esbart Olot busca diferenciar-se amb la participació d’entitats que formen les festes majors, com per exemple: els castellers, geganters o grups de diables de correfoc.
 

La companyia de dansa tradicional vol homenatjar les Festes del Tura Foto: Esbart Olot


La música que acompanyarà l’espectacle ha estat elaborada expressament per a l’ocasió. L’arranjament de les cançons ha estat a càrrec del músic garrotxí Dani López, qui ha seleccionat un repertori musical olotí relacionat amb les festes majors. La banda sonora ha estat enregistrada durant el mes de gener als estudis Musiclan d’Avinyonet de Puigventós i es recopilarà en un disc.
 
Una campanya de micromecenatge per finançar el projecte
 
Per cobrir tots els costos de la producció de l’espectacle, l’Esbart Olot ha llançat una campanya de micromecenatge que pretén buscar suport econòmic amb les donacions de particulars. A través de la plataforma Tot Suma, l’entitat garrotxina espera aconseguir 2.000€ que han de servir per cobrir despeses com l’atrezzo, el vestuari o la gravació musical. Els mecenes que participin en la campanya rebran a canvi un disc de les cançons de l’espectacle o una litografia de Tavi Algueró dibuixada expressament per a l’ocasió.