El Museu de la Garrotxa, tancat per reformes

Després de 30 anys, l’Ajuntament reformarà el discurs museogràfic | Es renovarà la col·lecció, deixant les peces més importants

Pau Masó
17 de gener del 2017
Actualitzat el 24 de gener a les 11:02h
El Museu de la Garrotxa, situat a l’Hospici, estarà tancat des del diumenge 15 de gener fins el 25 de febrer. Serà més d’un mes de reformes amb l’objectiu de millorar l’accessibilitat per a tots els públics, posant especial atenció en les tecnologies de la informació.
 
Per primer cop en 30 anys, l’espai patirà una reforma que dotarà la sala amb nous serveis. S’instal·larà connexió Wi-fi per poder accedir a informació complementària de les peces. També es pintaran de nou els espais i es canviaran els plafons que hi havia fins ara.
 
Per millorar l’accessibilitat, es canviarà la il·luminació, facilitant la lectura dels plafons. També s’introduiran racons per als més petits, amb espais de descans.
 

Interior del Museu de la Garrotxa. Foto: ICCO


El Museu de la Garrotxa, patirà, també, una renovació important de les peces exposades que hi havia fins ara. Hi haurà una renovació del contingut amb obres de fons propis i col·leccions particulars que mai abans s’han vist. La direcció del Museu ha assegurat que les peces més importants com “La Càrrega”, obra de Ramon Casas, seguiran a la col·lecció de la sala.
 
El cost total de la reforma del Museu de la Garrotxa és de 26.000 euros. Una xifra que des de l’Ajuntament es considera “modesta”” ja que part d’aquest pressupost també anirà destinat a acabar de construir una nova porta d’emergència pel Museu.