El film català «Estiu 1993» s'estrenarà a la Berlinale

Dirigida per Carla Simón, la pel·lícula ha estat rodada a La Garrotxa i és protagonitzada per Laia Artigas, David Verdaguer i Bruna Cusí

Un fotograma d'«Estiu 1993», amb David Verdaguer
Un fotograma d'«Estiu 1993», amb David Verdaguer | Estiu 1993
Redacció
16 de gener del 2017
Actualitzat a les 12:03h
La pel·lícula catalana Estiu 1993, dirigida per Carla Simón, competirà al 67è Festival Internacional de Cinema de Berlín, la Berlinale. El certamen ha escollit el llargmetratge dirigit per la jove catalana per competir a la secció Generation KPlus. El film ha estat rodat a escenaris com Les Planes, Sant Feliu, Olot i les Preses, de la Garrotxa, i és protagonitzat per Laia Artigas, David Verdaguer i Bruna Cusí.

Produïda per Inicia Films i coproduïda con Avalon, Estiu 1993 és ambientada a Catalunya durant l'estiu d'aquell any. Per a Frida, una nena de sis anys, la mort de la seva mare implica l'inici d'una nova vida. Sota la tutela d'oncle i família, lluny de la llar barcelonina, Frida s'acostuma a la vida al camp, mentre prepara l'accés a l'edat adulta.
 

La Granja «La Vaca» d'Olot és un dels escenaris on es roda la pel·lícula Estiu 1993. Foto: Andreu Oliveras


Estiu 1993 està basat en la complexa infància de Carla Simón, la directora del film, i suposa el salt al llargmetratge després del curtmetratge documental Born Positivi i la ficció Lipstick, ambdós seleccionats en nombrosos festivals internacionals. La pròpia Simón ja havia participat anteriorment al programa Berlinale Talents.

Aquest 2017 es celebren els 40 anys de la secció Generation, amb la qual la Berlinale ha generat un espai exclusiu per a joves cineastes. Des del 2007, la secció s'ha unit a les competicions Kplus i 14plus, centrades a l'àmbit de l'adolescència i la joventut.