Detingut a Olot un traficant d’armes de guerra d'una organització internacional

La policia espanyola ha desarticulat la xarxa il·legal que podria estar connectada amb el terrorisme | A part del d’Olot, també hi ha detinguts a Cantàbria i Biscaia

Algunes de les armes requisades per la policia.
Algunes de les armes requisades per la policia. | ACN
Redacció NacióGarrotxa
12 de gener del 2017
Actualitzat el 13 de gener a les 9:29h
La policia espanyola ha desarticulat una organització criminal dedicada al tràfic d'armes de guerra a nivell internacional. Hi ha cinc detinguts, entre ells un a Olot i la resta a les localitats de Liendo (Cantàbria) i a Galdácano i Guetxo (Biscaia).

Els detinguts són quatre homes i una dona, tots de nacionalitat espanyola. L'operació té el seu origen en el seguiment que els investigadors van dur a terme de les armes que va utilitzar un terrorista en l'atemptat contra el museu jueu de Brussel·les al maig del 2014, en què van morir quatre persones pels trets d'un ciutadà de nacionalitat francesa i d'origen algerià.
 
En total, els agents han confiscat 8.000 armes per a la seva venda a grups terroristes i delinqüència organitzada. L'activitat fonamental de l'organització consistia en l'adquisició de les armes a través de vies legalment establertes i posteriorment adquirir les peces necessàries per a la seva reactivació i posar-les en circulació de manera il·legal.
 

Els agents en un dels escorcolls Foto: ACN


Per no aixecar sospites davant la policia, aconseguien les armes a través d'una empresa legal dedicada a la venda de material esportiu, però que, no obstant, mancava de la llicència necessària per a la venda d'aquest tipus de components.

Aquesta operació, que ha comptat amb la col·laboració de l'Europol, té el seu origen en el seguiment que els investigadors van dur a terme de les armes que va fer servir un terrorista en l'atemptat contra el museu jueu de Brussel·les el 24 de maig del 2014, en el qual van resultar mortes quatre persones pels trets d'un ciutadà de nacionalitat francesa i d'origen algerià.