2016, any de recuperació turística a Olot

L’Oficina de Turisme creix en nombre d’atencions i supera les dades del 2015 | L’ocupació hotelera a la ciutat també augmenta gairebé 6 punts

Mica en mica, Olot recupera les xifres turístiques anteriors a la crisi
Mica en mica, Olot recupera les xifres turístiques anteriors a la crisi | Martí Albesa
Pau Masó
13 de gener del 2017
El turisme a la ciutat d’Olot creix i es recupera. Les dades que l’Ajuntament d’Olot ha fet públiques aquest dijous demostren que la ciutat segueix sumant visites any rere any. El 2016 ha deixat un augment del 5,7% en les persones ateses per l’Oficina de Turisme d’Olot, que ha complert el seu primer any sencer de vida. L’oficina del carrer Francesc Fàbrega, inaugurada l’octubre del 2015, ha atès un total de 23.886 visitants al llarg del 2016.
 
Segons Estanis Vayreda, regidor de Promoció Econòmica, aquestes xifres certifiquen “una recuperació de les dades turístiques” d’abans de la crisi econòmica. “També indiquen la consolidació del canvi de situació de l’Oficina de Turisme i demostren el bon resultat de l’atenció personalitzada que volem oferir”, ha afegit Vayreda.
 

La nova oficina de Turisme consolida la seva nova ubicació. Foto: Martí Albesa



Durant l’any s’han registrat tres punts àlgids del turisme a la ciutat d’Olot. El més alt va ser el 8 de desembre, coincidint amb el Pont de la Puríssima, amb 407 persones ateses en un únic dia a l’Oficina de Turisme. Un dia més tard, el 9 de desembre, es va registrar el segon pic de l’any, amb 321 persones. I el tercer dia amb més visitants atesos va ser durant la Setmana Santa, el 25 de març, amb 303 persones.
 
Els visitants de l’Estat, els que més pugen
 
Els turistes espanyols són els que més han augmentat aquest 2016 a Olot. Ho han fet en 4 punts respecte el 2015 i simbolitzen un 18% del total. La Comunitat Valenciana, Euskadi i Madrid són els territoris dels quals Olot rep més visitants.
 
Tot i això, la procedència majoritària dels turistes que visiten Olot segueix sent Catalunya. Un 54,7% dels visitants, arriben a la capital de la Garrotxa procedents d’algun punt de Catalunya, un 36,8% dels quals ho fan des de les comarques de Barcelona. Pel que fa a Europa, els turistes que més visiten Olot són els francesos, seguits dels holandesos i alemanys.
 
L’ocupació hotelera, també en augment
 
El creixement turístic a Olot no només es demostra amb les dades de l’Oficina de Turisme. L’ocupació hotelera mitjana a la ciutat també ha augmentat; ho ha fet en 5,6 punts respecte el 2015. 
 

Les activitats com Olotx2, principals atractius pels visitants Foto: Martí Albesa