Sant Joan les Fonts quedarà aïllat de la Canya durant dos mesos

A partir de la primera setmana de febrer es tallarà la carretera que passa pel Pont del Salt | Aquesta setmana ja han començat les obres d’ampliació del pont que han de durar fins l'abril

L'ampliació del pont ha de permetre el pas de vianants
L'ampliació del pont ha de permetre el pas de vianants | Martí Albesa
Pau Masó
12 de gener del 2017
Actualitzat a les 8:12h
Sant Joan les Fonts viurà durant dos mesos amb només un sol accés al poble. El Pont del Salt que comunica la Canya amb Sant Joan quedarà tallat per una ampliació de la calçada. Els treballs han de durar 4 mesos, dos dels quals deixaran la via inhabilitada. Això afectarà a la connexió viària amb el poble que només es podrà fer des de Castellfollit, a través de l'A-26. A part, també hi haurà afectacions a les línies d’autobusos i al transport escolar. Es podrà consultar totes les afectacions a teisa-bus.com o a la pàgina de l'Ajuntament de Sant Joan.
 
Les obres d’adequació del pont s’inicien aquesta setmana però no es tallarà la circulació fins entrat el mes de febrer. Els treballs consisteixen en augmentar l’amplada de la via per tal que els vehicles de gran tonatge puguin passar sense problemes. Dels 9 metres d’amplada actuals el pont passarà a tenir-ne onze.
 

Està previst que les obres finalitzin el mes d'abril d'aquest 2017 Foto: Martí Albesa


El nou pont també permetrà que els vianants puguin travessar-lo sense problemes ja que s’hi construiran dues voreres. Fins ara l’únic accés per a vianants a la població era a través del pont medieval des del sector de Peracaula.
 
L’Ajuntament de Sant Joan les Fonts ha explicat a NacióGarrotxa que el cost d’aquesta obra és de 600.000 euros i que Carreteres de la Generalitat finança la totalitat del cost. “Sé que comporta una problemàtica per a tots però quan estigui fet estarem contents d’haver tirat endavant aquesta obra”, ha explicat l’alcalde Joan Espona. L’Ajuntament admet que era un problema important de mobilitat que hi havia al poble i que per això es va insistir perquè es trobés una solució.
 
Una obra que arriba amb 8 anys de retard
 
La millora del Pont del Salt és una iniciativa que el Govern arrossega des del 2009, quan va redactar un projecte de pavimentació de la carretera que connecta la Canya amb Castellfollit de la Roca i que passa per Sant Joan les Fonts. En aquell moment, però, les retallades van enviar l'obra a un calaix a l'espera que hi hagués més diners a les arques de la Generalitat. A finals del 2015, l’Ajuntament de Sant Joan les Fonts va aconseguir que la Generalitat acceptés portar a terme les obres del pont que es faran realitat vuit anys després.