Reis amb fanalets... però sense pluja

A la Garrotxa no s'esperen ruixats però si temperatures gèlides | Les mínimes poden arribar fins els quatre graus negatius

Redacció NacióGarrotxa
04 de gener del 2017
Actualitzat a les 22:51h
Els paraigües, protagonistes a les cavalcades
Els paraigües, protagonistes a les cavalcades | Eudald Rota/Quimera Solucions Visuals
Els dies previs a l'arribada dels Reis d'Orient han estat marcats pels fanalets independentistes de Vic. Tanmateix, el 5 a la tarda els protagonistes seran els nens i uns familiars que, com sempre, estaran molt pendents del temps. En aquesta ocasió no hauran de patir per la pluja però hauran d'abrigar la mainada ja que el vespre serà força fred, especialment allà on es mantingui la boira i on bufi la tramuntana.

A la Garrotxa la bonança marcarà les hores abans a la cavalcada. A partir de dos quarts de set, moment de l'arribada dels Reis d'Orient a Olot, les temperatures es poden situar sota zero. Per aquesta raó, les mínimes a la comarca poden arribar a -4 ºC entrada la mitjanit. No s'haurà de patir, doncs, per la pluja, que va ser protagonista la cavalcada del 2016

L'endemà de la nit de Reis, la Garrotxa es despertarà encara amb un fred que es mantindrà tota la jornada. El sol i la bonança seran protagonistes durant tot el dia. Les temperatures poden enfilar-se durant el migdia i arribar fins els 7 ºC. 

Pel que fa a la resta de Catalunya, l'anticicló es manté ferm. Això significa que continuaran les boires a l'interior –especialment a les comarques de Ponent i de la vall de l'Ebre-, la inversió tèrmica i els migdies suaus allà on brilli el sol. En aquest sentit les màximes poden arribar als 15 ºC allà on no hi hagi boira mentre que on no s'aixequi no passaran dels 5 ºC.

La gran novetat meteorològica és que els Reis portaran tramuntana. Allà on bufi, especialment a l'Empordà i a les cotes altes del Pirineu, la sensació de fred serà més acusada i farà la guitza a les cavalcades. A la resta del país, el vespre serà fred però amb temperatures relativament benignes per l'època de l'any.
 

La pluja va obligar a traslladar els trons dels Reis a la sala Torín l'any passat. Foto: Martí Albesa