Olot augmenta els seus visitants per Nadal

L’Oficina de Turisme d’Olot atén gairebé un 20% més de visitants que el desembre del 2015 | Les activitats de Nadal, la Mostra de Pessebres i el Festival Veus han afavorit l’increment de visitants

Pau Masó
03 de gener del 2017
Actualitzat el 05 de gener a la 13:31h

Llums de Nadal a Olot. Foto: Martí Albesa


Respecte el 2015, el desembre passat ha deixat un augment del 18’8% en les atencions que ha fet l’Oficina de Turisme d’Olot. En total s’han atès a 1920 persones, fet que suposa un increment de 361 visitants en referència als 1559 que van ser atesos fa un any. Durant el passat mes de desembre, qui més ha visitat l’Oficina del carrer Francesc Fàbregues ha estat el turista de proximitat: Un 77,8% de les persones ateses han vingut d’algun punt de Catalunya i la majoria ho ha fet en família.
 

L’ocupació també augmenta
 
Pel que fa a l’ocupació, la mitjana del mes de desembre ha estat 11 punts per sobre la del 2015. La xifra s’ha situat al 46,8% i ha marcat un augment respecte l’any passat (35,8%). El punt d’ocupació més àlgid d’aquest Nadal a Olot s’ha viscut durant el Pont de la Puríssima, quan van coincidir el Festival Veus, la Mostra de Pessebres i l’Olot temps de Nadal. L’ocupació es va situar al 80,8%.
 
Festival Veus, un impuls més
 
Estanis Vayreda, regidor de Promoció Econòmica, ha explicat a NacioGarrotxa que el nou festival que va proposar la ciutat aquest hivern ha ajudat a augmentar les visites: “L’estratègia és anar fent propostes durant tot l’any per evitar l’estacionalitat de les visites a la comarca i l’aparició del Festival Veus ha permès que vingués més gent que altres anys”. Vayreda també destaca la millora de la situació econòmica com un punt favorable a l’augment del turisme a la ciutat.
Arxivat a