El ple d'Olot ratifica els resultats de la consulta del Firal i n'aprova l'elecció

L'oposició demana a l'equip de govern que treballi perquè augmenti la participació en futures consultes | La CUP s'absté en la votació, en considerar que la consulta havia de preguntar si calia reformar el Firal

El ple d'Olot ratifica els resultats de la consulta del Firal
El ple d'Olot ratifica els resultats de la consulta del Firal | Martí Albesa
23 de desembre del 2016
Actualitzat a les 9:06h
El ple municipal d'Olot ratifica els resultats de la consulta ciutadana sobre com ha de ser el nou Firal i l'elecció del projecte "Teixir, cosir, vestir", de Xevi Bayona, Bach Arquitectes i Lluís Paumé. CiU, ERC, el PSC i Olot en Comú hi voten a favor i la CUP s'absté. Tots els grups acaten la decisió de la ciutadania, però entre l'oposició hi ha matisos sobre com va anar tot el procés participatiu. 

Els més crítics són els representants de la CUP. La regidora Mireia Tresserras ha criticat que no s'informés del cost definitiu dels tres projectes, una dada que assegura que hauria ajudat a més d'un a l'hora d'emetre el seu vot. A més, pels cupaires "la consulta havia de ser si calia o no una reforma del Firal i no pas una consulta estètica".

Dues crítiques que no comparteix l'alcalde d'Olot. Josep Maria Corominas afirma que no es pot saber el cost exacte de l'obra fins que no s'ha redactat el projecte definitiu. Respecte a la necessitat de la reforma del Firal Corominas ho lliga amb els resultats electorals: "La decisió de fer el Firal ja està preguntada, és al programa electoral i els ciutadans ja es van manifestar".
 

L'oposició vol que es treballi per augmentar la participació a les consultes. Foto: Martí Albesa


Olot en Comú valora positivament el fet de donar la veu a la ciutadania per decidir el nou Firal. Tot i així, el seu regidor, Xavier Garcia, considera baixa la participació i anima a treballar perquè sigui més alta en futures consultes populars: "Un 13% de participació, malgrat ser similar a altres ciutats, no ens ha de deixar contents. Ha de ser un estímul per millorar-lo". Esquerra Republicana també anima a l'equip de govern a treballar més la participació, informant més i millor a la ciutadania de la consulta i de com votar. 
Arxivat a