Olot gestionarà el fons de Josep Berga i Boix i Josep Berga i Boada

L'hereva dels documents dels dos artistes en signa la cessió a la ciutat | El custodiarà i divulgarà l'Arxiu Comarcal de la Garrotxa

Cessió a Olot del fons Berga i Boix i del fons Berga i Boada
Cessió a Olot del fons Berga i Boix i del fons Berga i Boada | ICCO
Redacció NacióGarrotxa
19 de desembre del 2016
Actualitzat el 20 de desembre a les 8:59h
El fons documental dels pintors Josep Berga i Boix (La Pinya, 1837 – Olot, 1914) i Josep Berga i Boada (Olot, 1872 – Sant Feliu de Guíxols, 1923) passa a mans de la ciutat d'Olot. La vídua del nét i besnét dels artistes, Carme Aguilar, n'ha signat la cessió. El conservarà i divulgarà l'Arxiu Comarcal de la Garrotxa. 

El fons de Josep Berga i Boix conté una abundant documentació generada i recopilada pel pintor al llarg de la seva vida. En morir l'Avi Berga, l'any 1914, la documentació va passar a mans del seu fill Josep Berga i Boada que la va conservar. El fons Josep Berga i Boada consta de tota la documentació que aquest artista va generar i recopilar al llarg de la seva vida. En morir Berga i Boada el 1923, el seu nét Santiago Plana i Berga va custodiar tots dos fons. Des del 2009 era la seva vídua qui en tenia la propietat.

En el conveni de cessió dels dos fons, l'Ajuntament d’Olot es compromet a publicar la novel·la inèdita de Josep Berga i Boix Lo casal del Roure, al llarg de l'any que ve. Als propers anys també publicarà l'obra inèdita de Josep Berga i Boada i s'organitzarà una exposició d’aquest pintor, que anirà acompanyada del catàleg de l’obra completa.
Arxivat a