Santa Pau dóna el tret de sortida al centenar de pessebres vivents catalans

El municipi de La Garrotxa és el primer en fer una de les representacions nadalenques més tradicionals a Catalunya

Els membres de la Coordinadora de Pessebres Vivents de Catalunya davant de la zona dedicada als soldats
Els membres de la Coordinadora de Pessebres Vivents de Catalunya davant de la zona dedicada als soldats | ACN
Redacció
09 de desembre del 2016
Actualitzat a les 12:05h
El municipi de Santa Pau, a la Garrotxa, ha donat el tret de sortida als centenars de pessebres vivents que se celebren a Catalunya des d'aquest dijous fins el proper 15 de gener. La localitat gironina ja va ser l'encarregada d'encetar la temporada l'any 2015, també durant el pont de la Puríssima.

El president de l'Associació d'Amics del Pessebre Vivent de Santa Pau, Vicens López, comenta que ser els primers els beneficia perquè reben molts visitants "gràcies al pont, on molts turistes s'acosten a Santa Pau". Per la seva banda, el president de la Coordinadora de Pessebres Vivents de Catalunya, Jordi Filella, explica que cal mantenir les representacions, perquè es tracten de "la més tendre de les tradicions nadalenques".

Els carrers de Santa Pau s'han tornat a a omplir aquest dijous de visitants per veure el primer dels centenars de pessebres vivents que es faran a Catalunya. Aquesta ha estat la segona vegada que la localitat garrotxina estrena la temporada, un fet que ajuda a portar turisme al poble, tal i com reconeix el president de l'Associació d'Amics del Pessebre Vivent de Santa Pau, Vicenç López. "Estem convençuts que ens visitarà tanta o més gent com l'any passat", ha afirmat. López comenta que la representació que es fa a Santa Pau és "la porta del Nadal de la Garrotxa" i diu que això fa sentir orgullosos als veïns del poble.

Qui també es mostra satisfet és el president de l'Associació Coordinadora de Pessebres Vivents de Catalunya (ACPVC) , Jordi Filella, per la "bona salut" que tenen aquestes representacions. Filella reconeix que "cal tirar del carro" perquè hi hagi relleu generacional, però assegura que cada any se sumen nous pobles a fer pessebres vivents.

El president de l'ACPVC ha ressaltat que "costa més que abans mantenir els pessebres però veiem que cada any en tenim de nous. N'estem molt contents", ha afirmat. Filella reconeix que engrescar els joves "no és fàcil" i reivindica que cal mantenir "com sigui" les tradicions. En aquest sentit recorda que aquesta activitat genera benefici per el poble.

En total, 43 dels centenars de pessebres que es fan a Catalunya estan a dins de l'ACPVC. El de Santa Pau se celebra des del 1980 i és un dels més antics que té l'associació.