Acord unànim del ple per defensar l'Escola d'Art d'Olot

Tots els grups voten a favor d'una moció presentada per Esquerra Republicana | Josep Maria Corominas es mostra convençut que "quan el govern de la Generalitat recuperi la seva capacitat inversora, hi haurà una nova Escola d'Art a Can Sacrest"

Esquerra Republicana, exposant la moció en defensa de l'Escola d'Art d'Olot
Esquerra Republicana, exposant la moció en defensa de l'Escola d'Art d'Olot | Martí Albesa
18 de novembre del 2016
Actualitzat a les 8:54h
Consens total entre els regidors del ple municipal d'Olot per defensar l'Escola d'Art. Tots els grups aproven la moció presentada per Esquerra per demanar formalment al govern que no aprovi cap grau oficial que ja s'estigui impartint a l'escola en algun altre centre de les comarques gironines. 

El text arriba al ple després de les polèmiques declaracions del director de l'Escola que advertia del risc que Girona obrís una escola d'art similar, fet que seria la sentència de mort del centre olotí. Un risc que l'alcalde Josep Maria Corominas desmenteix i assegura que totes les parts implicades li han deixat clar que no existeix aquesta intenció. 

Al fons de tot plegat hi ha la construcció d'una nova Escola d'Art a l'antiga fàbrica de Can Sacrest. Les instal·lacions actuals fa temps que han quedat obsoletes i el centre veu com passen els anys, es van fent grans inversions a Olot i cap d'elles és pel nou edifici. Corominas es mostra convençut que "d'aquí un temps, quan el govern de la Generalitat recuperi la seva capacitat inversora, hi haurà una Escola d'Art". "El projecte ha de ser una Escola d'Art moderna, amb una residència d’estudiants, a Can Sacrest. És el que va aprovar per unanimitat el ple".

El regidor d'Esquerra Josep Quintana, en la presentació de la moció, reclama "posar èmfasi que el que tenim ens ha costat molt i aquests són uns estudis molt llaminers". Olot en Comú també es mostra "preocupat" pel futur de l'Escola d'Art, a qui consideren "una peça imprescindible per la reordenació del barri vell". La CUP reclama "anar més enllà de les bones paraules" i la regidora Mireia Tresserras suggereix que "en comptes de demanar una subvenció del pla FEDER pel nou Centre dels Volcans, demanar-la per arrreglar el claustre del Carme i Can Sacrest".
 

Corominas es mostra convençut que d'aquí uns anys hi haurà una nova Escola d'Art. Foto: Martí Albesa

Arxivat a