Salvament Marítim ha de remolcar el catamarà d'en Pepe, malmès pel temporal

El mal temps ha trencat un dels cables que subjecte les veles i li ha malmès el motor | El vaixell de Castellfollit de la Roca està aturat al port d'Eivissa, a l'espera de ser arreglat

En Pepe, deixant anar la corda a bord del catamarà
En Pepe, deixant anar la corda a bord del catamarà | ACN
Redacció NacióGarrotxa
08 de novembre del 2016
Actualitzat a les 9:21h
Primer revés per en Pepe, després de salpar del port de Roses fa quinze dies. El temporal ha deixat el seu catamarà a la deriva i l'han hagut de remolcar fins al port esportiu de Santa Eulària a Eivissa, segons explica el Diari de Girona. La mala mar i la pluja que ha caigut aquests dies li han trencat un cable del màstil, fet que el va obligar a seguir el viatge fins a Eivissa amb la força del motor, enlloc de la de la vela. A set milles de Portinatx, a Eivissa, el motor va espatllar-se i va necessitar de l'ajuda d'un vaixell oceanogràfic per apropar-lo a la costa. 

Els problemes llavors van venir a l'hora de fondejar, quan va arribar a perdre una àncora i va necessitar l'auxili de Salvament Marítim, que el va remolcar fins al port de Santa Eulària. De moment ha de fer parada a l'illa a l'espera que aconsegueixi un altre motor, sense el qual és impossible fer la travessia. Tot i que gran part del viatge el fa amb la força del vent que empeny les veles, cal tenir un bon motor per entrar a qualsevol port. 

De fet, en un primer moment en Pepe havia previst eliminar l'escala a les illes Balears i anar de dret a les Canàries. La travessia primer havia de començar abans de l'estiu i finalment va inicar-se a finals d'octubre. Aquest endarreriment el va empènyer a eliminar parades i una d'ella era la de les Balears, ja que era molt important aprofitar els vents del novembre per creuar l'Atlàntic. Tot i així, quan va ser a l'altura de Badalona va decidir canviar de plans i girar el timó cap a l'arxipèlag del Mediterrani, pensant que una aventura com aquesta només la faria un cop a la vida i ho volia aprofitar. 

Un catamarà construït al pati de casa

La història d'en Pepe Soto és una història de superació que ha captivat a milers de persones. En Pepe té càncer, no segueix cap tractament, i el seu somni és arribar a Panamà amb un catamarà construït per ell mateix al pati de casa seva, a Castellfollit de la Roca. Quim Masferrer el va descobrir en l'emissió del programa El Forasteri va iniciar una campanya de micromecenatge per recollir els diners necessaris per acabar el vaixell. En 44 dies va aconseguir més de 12.000 euros.